Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a primit 23 de scrisori de intentie de la banci de investitii de reputatie internationala care doresc sa ofere consultanta in procesele de restructurare si privatizare ale Companiei National
Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a primit 23 de scrisori de intentie de la banci de investitii de reputatie internationala care doresc sa ofere consultanta in procesele de restructurare si privatizare ale Companiei Nationale Posta Romana (CNPR). Pana la termenul limita au depus scrisori de intentie pentru procesul de restructurare Arthur D.Little GmbH, AT Kearney GmbH, Bearing Point, BPCS, consortiul format din DZ Consulting si Raiffeisen Capital&Investment, consortiul format din Ernst & Young, Ca-IB Corporate GmbH si NM Rothschild&Sons Ltd, FinansInvest, consortiul format din IBM Romania Ltd si IBM Germany, ING, consortiul format din KPMG si Daiwa Securities SMBC, McKinsey & Company, consortiul format din NERA Economic Consulting si TASC Strategic Consulting Ltd, Peppers & Rogers Group, PricewaterhouseCoopers, Roland Berger Strategy Consultants, consortiul format din The Boston Consulting Group, Horvath&Partners, TheBucharest Consulting Group si Mmd.
In ceea ce priveste procesul de privatizare, au fost depuse scrisori de interes din partea Credit Suisse First Boston, Daiwa Securities SMBC, FinansInvest, ING, PricewaterhouseCoopers, consortiu format din CA-IB Corporate GmbH si NM Rothschild&Sons Ltd si Ernst&Young, consortiul format din DZ Consulting si Raiffeisen Capital & Investment. Dupa evaluarea scrisorilor de interes, candidatii vor fi notificati aupra rezultatelor procesului de precalificare, iar firmele aflate pe lista scurta vor fi primi cereri de oferta. Statul detine, prin MCTI, intreg pachetul de actiuni la CNPR.
In anul 2004, Posta Romana a raportat un profit brut de 3,07 milioane de lei (30,7 miliarde de lei vechi) la un volum al afacerilor de 629,7 milioane de lei (6.297,4 miliarde de lei vechi). (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.