Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, a aprobat o serie de legi foarte dure menite sa opreasca actiunile din ce in ce mai agresive ale paparazzilor, relateaza BBC online. Astfel, starurile care sunt hartuite de paparazzi vor putea sa ii de
Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, a aprobat o serie de legi foarte dure menite sa opreasca actiunile din ce in ce mai agresive ale paparazzilor, relateaza BBC online. Astfel, starurile care sunt hartuite de paparazzi vor putea sa ii dea pe fotografi mai usor in judecata. Mai mult decat atat, fotografii vor fi obligati sa isi doneze veniturile castigate daca pozele au fost realizate de o maniera agresiva.
Masura survine dupa ce mai multe celebritati de la Hollywood au afirmat ca au fost practic nevoite sa iasa cu masinile de pe sosea din cauza fotografilor.
"Lucrez aici de cativa ani. Cunosc masinile celebritatilor", spune Toby Canom, unul dintre pararazzi cu vechime de la Hollywood. In urma cu zece ani, avea strazile din Beverly Hills doar pentru el. Acum insa competitia este acerba.
"Strazile sunt pline de asa zisi fotografi care vin de peste tot la Los Angeles. E un element dur la acesti indivizi, nu au nimic profesional in ei si urmaresc subiectele in intregul oras intr-un mod periculos", spune Toby Canom.
Legile din ce in ce mai dure adoptate in Europa dupa moartea printesei Diana au facut ca multi paparazzi sa se mute la Hollywood, in ceea ce unii au numit a doua goana dupa aur a Californiei.
Insa cum competitia s-a accentuat in ultimii ani, unele celebritati sustin ca paparazzi au devenit acum periculos de agresivi.
Sharon Stone spune ca a fost accidentata de paparazzi, iar mama ei a fost trantita la pamant de cei pe care ii numeste animale.
"Ceea ce fac ei este abuziv si periculos", adauga actrita, doar una dintre vedetele care fac presiuni pentru adoptarea unei legislatii mai dure.
Ciocnirile dintre fotografi si subiectele lor, de multe ori prea putin doritoare sa pozeze, nu mai sunt demult o noutate. Insa brusc au aparut elemente noi care duc mult mai departe decat simpla intruziune in viata privata.
Nu mai au limite
Acum doua luni, starul din "Lost in Transaltion", Scarlett Johansson a sunat la politie pentru a spune ca a lovit o alta masina intr-o incercare disperata de a fugi de paparazzi. Si ea nu este singura celebritate care spune ca nu mai poate conduce din cauza fotografilor.
Exista un sentiment din ce in ce mai clar in California ca paparazzi au depasit deja orice limita.
Procurorul William Hodgeman este cel care investigheaza acum mai multi fotografi, care ar putea sa ajunga in curand in fata tribunalului.
Iar acuzatiile nu sunt tocmai usoare, fiind vorba de condus periculos sau chiar de conspiratie.
"E un miracol ca nu am avut un caz ca al printesei Diana aici in America. Daca lucrurile merg tot asa, o tragedie de acest fel pare inevitabila", spune el.
Desigur situatia este explicata pur si simplu de mecanismul pietei libere. Cerere si oferta.
Nu numai ca a crescut cererea pentru fotografiile cu celebritati, dar a sporit exploziv si pretul pe care publicatiile sunt dispuse sa il plateasca pentru astfel de instantanee.
"Oameni obisnuiti, responsabilii cu parcarea, cheleneri, fosti detinuti, oricine ti-ar trece prin minte poate acum sa puna mana pe un aparat si sa sara in fata cuiva pentru a-l fotografia", spune fotograful veteran Toby Canom.
Cei care lucreaza de mult in aceasta meserie spun ca ceva trebuie facut. Decizia lui Arnold Schwarzenegger de a face mai simplu drumul catre tribunal al celebritatilor care vor sa actioneze in judecata paparazzi va face ceva mai dificila meseria celor din urma, insa e clar ca la sume atat de mari intotdeauna vor fi doritori sa riste pentru o fotografie cu starurile de la Hollywood. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.