Ministerul Educatiei si Cercetarii nu recunoaste studiile elevilor scolarizati anul acesta la Scoala Postliceala Sanitara "Carol Davila" din Bucuresti, anunta Comisia Nationala pentru Evaluarea si Acreditarea Invatamantului Preuniversitar (CNEAIP).
Ministerul Educatiei si Cercetarii nu recunoaste studiile elevilor scolarizati anul acesta la Scoala Postliceala Sanitara "Carol Davila" din Bucuresti, anunta Comisia Nationala pentru Evaluarea si Acreditarea Invatamantului Preuniversitar (CNEAIP). Printr-un comunicat transmis ieri presei, CNEAIP avertizeaza parintii si elevii ca "desi i-a fost retrasa autorizatia de incredere, fapt care nu ii mai confera dreptul de a face inscrieri incepand cu acest an scolar, Scoala Postliceala Sanitara "Carol Davila" din Bucuresti a efectuat inscrierea a 300 de elevi in anul I de studiu. Ministerul Educatiei si Cercetarii atrage atentia acestor elevi si parintilor lor ca, urmare a retragerii autorizatiei de incredere, scoala Postliceala Sanitara "Carol Davila" Bucuresti are dreptul de a desfasura cursuri si de a organiza examen de absolvire doar pentru elevii aflati in anii II si III de studiu, la toate cele cinci calificari profesionale din domeniul sanitar/asistenta sociala si asistenta pedagogica", se mai mentioneaza in comunicat.
Potrivit legii, desfasurarea de activitati de invatamant preuniversitar fara autorizatie de incredere se pedepseste conform legii penale. Invatamantul postliceal sanitar are durata de 3 ani, cu caracter obligatoriu, iar inscrierea direct in anul II de studiu constituie incalcare a legislatiei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.