Bucurestenii au platit pana acum taxe si impozite stabilite in mod ilegal de consiliile locale de sector, fiind discriminati, ani la rand, de incompetenta autoritatilor locale. Anuntul-soc a fost facut de primarul general Adriean Videanu in sedinta e
Bucurestenii au platit pana acum taxe si impozite stabilite in mod ilegal de consiliile locale de sector, fiind discriminati, ani la rand, de incompetenta autoritatilor locale. Anuntul-soc a fost facut de primarul general Adriean Videanu in sedinta extraordinara de ieri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), el oferindu-le consilierilor municipali explicatiile de rigoare: "Nivelul taxelor si impozitelor locale a fost stabilit, in anii trecuti, de fiecare Consiliu local al celor sase sectoare, astfel ca, pana acum, am functionat ilegal, raportat la Constitutie. Acest lucru a dus la discriminarea cetatenilor din Bucuresti, care au platit taxele in mod diferentiat, in functie de sectorul in care isi aveau domiciliul. Nu poti sa te inmormantezi cu 1,8 milioane de lei in Sectorul 1 si cu 2 milioane in Sectorul 3".
Edilul-sef a convocat Consiliul General in sedinta extraordinara, pentru a-i supune aprobarii proiectul de hotarare privind nivelul darilor catre stat pentru anul 2006. "Astazi este ultima zi in care, potrivit HG nr. 797/2005, putem aproba nivelul taxelor si impozitelor pentru anul 2006. Am aflat si eu tarziu acest lucru pentru ca, din nefericire, serviciile de specialitate din primarie au gresit, dar pentru asta au fost sanctionate. Ceea ce s-a intamplat pana acum, din eroare, nu va mai fi posibil de acum incolo. Daca nu aprobam astazi aceasta Hotarare, ramanem cu taxele pentru anul viitor la nivelul celor din 2005", a mai spus Videanu. Actul normativ, considerat de primarul general drept primul Cod Fiscal al Capitalei, a fost aprobat de membrii CGMB fara modificari. Astfel, taxele si impozitele locale au fost majorate, pentru anul viitor, in medie cu 7% (rata inflatiei) fata de anul 2005. Bonificatia pentru plata cu anticipatie, pana la data de 15 martie 2006, a impozitului pe cladiri, terenuri si a taxei auto, datorate de persoanele fizice pentru intregul an, este de 7 %. Cu alte cuvinte, cine plateste pana la aceasta data va achita darile la nivelul acestui an.
CGMB a mai stabilit trei taxe noi: taxa pentru artificii - de 300 RON/minut, taxa pentru filmare profesionista si fotografiere - de 1 RON/ora, si taxa pentru spectacole, manifestari culturale - de 3 RON/ora, ultimele doua fiind percepute pentru ocuparea domeniului public.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.