Deputatul Partidului Social Democrat (PSD) Mihail Sireteanu se afla in atentia procurorilor anticoruptie, care verifica modul in care politicianul si alte persoane au obtinut actiuni la Fabrica de armament din Mizil. Potrivit Mediafax, care citeaza s
Deputatul Partidului Social Democrat (PSD) Mihail Sireteanu se afla in atentia procurorilor anticoruptie, care verifica modul in care politicianul si alte persoane au obtinut actiuni la Fabrica de armament din Mizil. Potrivit Mediafax, care citeaza surse judiciare, raportul Comisiei de cenzori a societatii MFA Mizil, intocmit in 28 octombrie 2004, releva incheierea de catre societate a unor contracte de asistenta tehnica, proiectare si achizitii in conditii nelegale, cu firme "capusa" care ar apartine administratorilor fabricii de armament, rudelor sau apropiatilor acestora.
Mihail Sireteanu - fost vicepresedinte al CNSLR-Fratia si actual deputat PSD de Prahova - are actiuni la MFA Mizil in valoare de 105.000 de lei noi, (1,05 miliarde de lei vechi), asa cum reiese din declaratia de avere publicata pe site-ul Camerei Deputatilor. Totodata, Mihail Sireteanu - fost membru al Consiliului de Administratie al MFA Mizil SA - figureaza pe lista actionarilor firmei EMCO CAS, cu care fabrica de armament ar fi incheiat un contract de "prestari servicii de cercetare, proiectare, dezvoltare, testare, evaluare asistenta tehnica si incercare produse de tehnica militara si civila". Sireteanu detine 27 la suta din actiunile EMCO CAS, iar sotia sa, Elena Brotac, trei la suta. De asemenea, Elena Brotac este si membru in Consiliul de Administratie al MFA SA Mizil. Directorul general al EMCO CAS este Constantin Cazacu, care este si directorul general al fabricii de armament MFA Mizil.
Fabrica de armament a incheiat un contract de consultanta cu firma Euro Business, unde Sireteanu detine 50 la suta, iar sotia sa, 50 la suta. Procurorii Departamentului National Anticoruptie (DNA) verifica legalitatea derularii contractelor intre MFA Mizil si firmele prin care s-ar fi eludat sume importante de bani.
Alte dosare
Acesta este unul dintre cele 22 de dosare privind actuali sau fosti demnitari despre care procurorul general Ilie Botos a amintit recent intr-o conferinta de presa. Cazurile au ajuns la Parchetul instantei supreme in urma deciziei din primavara acestui an a Curtii Constitutionale, potrivit careia nu procurorii Parchetului National Anticoruptie (PNA) aveau competenta sa le finalizeze, ci anchetatorii de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Procurorul general explica in 30 septembrie ca, avand in vedere reorganizarea PNA, dosarele de mare coruptie in care sunt implicati actuali sau fosti parlamentari vor fi preluate de procurorii de la Departamentul National Anticoruptie si vor fi solutionate, indiferent de presiuni. Astfel, procurorii DNA vor prelua cele noua cauze ce fusesera transmise PICCJ, dar si pe cele aparute intre timp, in total fiind vorba despre 22 de dosare privind senatori si deputati cercetati pentru fapte de coruptie.
Alti actuali sau fosti demnitari ce ar fi vizati de anchetele declansate de procurorii anticoruptie sunt senatorul PSD Rodica Stanoiu (fost ministru al Justitiei) si Florin Georgescu (fost ministru de Finante si fost vicepresedinte al PSD, acum prim-vice guvernator al BNR), in dosarul stenogramelor; deputatul PSD Miron Mitrea (fost ministru al Transporturilor), in dosarul privind fraudele comise de fostul director CFR Teodor Nicolaiciuc; Eugen Ujeniuc (deputat liberal), intr-un dosar ce ar privi acuzatii de trafic de influenta; fostul deputat PSD Culita Tarata, pentru dosarul privind privatizarea Insulei Mari a Brailei; fostul premier Adrian Nastase (fost presedinte PSD, acum presedinte al Camerei Deputatilor), in dosarul privind terenul din strada Zambaccian. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.