Procurorii Departamentului National Anticoruptie il cerceteaza pe fostul deputat Culita Tarata, pe un judecator sindic si pe un administrator judiciar pentru savarsirea infractiunilor de dare de mita, trafic de influenta, inselaciune, evaziune fiscal
Procurorii Departamentului National Anticoruptie il cerceteaza pe fostul deputat Culita Tarata, pe un judecator sindic si pe un administrator judiciar pentru savarsirea infractiunilor de dare de mita, trafic de influenta, inselaciune, evaziune fiscala si infractiuni la Legea contabilitatii. Conform Biroului de presa al DNA, seful DNA a aprobat redeschiderea dosarului impotriva fostului deputat PSD, Culita Tarata, caz pornit de la o plangere facuta cu privire la arendarea terenurilor din Insula Mare a Brailei. De altfel, ieri, DNA a confirmat faptul ca a fost infirmata solutia data in dosarul lui Tarata in data de 30 iunie 2004.
Alaturi de Culita Tarata mai sunt vizati Constantin Iosub - administrator judiciar la firma Gheorghe Strungariu (cel care a facut denuntul impotriva fostului deputat PSD) si judecatorul sindic Ana Mangata.
In vara anului trecut, fostul deputat PSD Culita Tarata anunta ca Parchetul National Anticoruptie a dispus neinceperea urmaririi penale impotriva sa, in dosarul privind arendarea terenurilor din Insula Mare a Brailei. Tarata preciza ca a primit, in 16 august 2004, o adresa a procurorului general adjunct al PNA, Adrian Horia Miclescu - pe care a prezentat-o presei - prin care era informat ca, in ancheta efectuata in legatura cu arendarea terenurilor din Insula Mare a Brailei, a fost luata decizia de neincepere a urmaririi penale impotriva sa. Deputatul afirma ca toate aspectele relatate in mass-media privind eventualele infractiuni pe care le-ar fi savarsit in cazul arendarii au fost verificate de procurori si acestia au constatat ca nu a incalcat legea.
Dupa analiza dosarului dispusa de actualul sef al DNA, se pare ca aspectele luate in calcul de procurorul Miclescu la decizia de "neincepere a urmaririi penale" impotriva lui Tarata nu au fost confirmate. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.