Dupa 18 ani, sculptorul Cristian Breazu s-a intors in Romania cu o expozitie-atelier intitulata "Caramizile spatiului".
Impreuna cu Uniunea Arhitectilor din Romania, Breazu a pregatit un experiment deosebit, la granita dintre doua arte: sculptu
Dupa 18 ani, sculptorul Cristian Breazu s-a intors in Romania cu o expozitie-atelier intitulata "Caramizile spatiului".
Impreuna cu Uniunea Arhitectilor din Romania, Breazu a pregatit un experiment deosebit, la granita dintre doua arte: sculptura si arhitectura. El expune la Bucuresti 16 sculpturi inedite din ultimul sau ciclu de lucrari, "Caramizile spatiului", rezultatul unui lung proces de creatie centrat pe ideea ca sculpturile pot creste in spatiu transformate in arhitectura. Plecand de la formele sculptorului, arhitectii Marina Neagu Sadoveanu, Cristian Theodorescu, Nura El-Sayed, Corina Theodorescu si Radu Marza elaboreaza originale studii de spatiu-habitat care pot adaposti locuinte, ateliere de arta, un muzeu, un edificiu multimedia sau o capela.
Cristian Breazu s-a nascut in 1943. A expus pentru prima data in 1964 si a participat la numeroase expozitii in Europa (1976, Bienala de la Venetia; 1985, Trienala de sculptura de la Budapesta; 1992, expozitie personala la Muzeul din Saint-Cloud). A participat la cea dintai editie a Taberei de Sculptura de la Magura, in 1970. A obtinut doua premii din partea Uniunii Artistilor Plastici (in 1971 si 1979). In 1987 s-a stabilit la Paris, iar in urmatorii doi ani a participat la Salonul Artei Sacre din capitala Frantei. In 1995 a instalat "La Transparente", compozitie in piatra, in Gradina Botanica din Orchaise (Valea Loarei).
Experimentul "Caramizile spatiului" poate fi vazut la Galeria bucuresteana "Octav Doicescu" (Calea Victoriei nr. 126). Vernisata pe 7 octombrie, expozitia ramane deschisa pana pe 16 octombrie. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.