Angola, Togo, Coasta de Fildes si Ghana au obtinut sambata, in premiera, biletele pentru Cupa Mondiala de anul viitor. Ele se alatura Tunisiei pentru a reprezenta "continentul negru" la cea mai prestigioasa competitie de fotbal. Angola a invins, cu
Angola, Togo, Coasta de Fildes si Ghana au obtinut sambata, in premiera, biletele pentru Cupa Mondiala de anul viitor. Ele se alatura Tunisiei pentru a reprezenta "continentul negru" la cea mai prestigioasa competitie de fotbal. Angola a invins, cu scorul de 1-0 pe Rwanda, la Kigali, in etapa a zecea a grupei a 4-a. Pana in prezent, Angola a participat doar de doua ori la Cupa Africii pe Natiuni (CAN), iar anul acesta a lasat acasa o superputere a Africii, Nigeria. Togo a obtinut calificarea in fata Senegalului, dupa ce a castigat meciul cu Congo, scor 3-2. Reprezentativa Coastei de Fildes s-a calificat ca urmare a victoriei in fata Sudanului, scor 3-1, dar si dupa rezultatul de egalitate inregistrate de Camerun in meciul cu Egiptul, scor 1-1, la Yaounde. Echipa lui Didier Drogba avea nevoie de victorie, dar si de un pas gresit al camerunezilor, care au jucat pe teren propriu cu Egiptul. Camerun a terminat la egalitate, dupa ce a ratat in ultimele secunde ale jocului un penalty. Ghana a obtinut calificarea dupa ce a invins cu 4-0 echipa Insulelor Capului Verde, lasand acasa Africa de Sud. Tunisia si-a castigat locul la CM dupa un 2-2 cu Marocul, in grupa a 5-a. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.