Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei va participa saptamana viitoare, in perioada 11-15 octombrie, la un puternic turneu international dotat cu trofeul "Lucardi Cup", tricolorele antrenate de Gheorghe Tadici (foto) urmand sa joace, la Rotter
Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei va participa saptamana viitoare, in perioada 11-15 octombrie, la un puternic turneu international dotat cu trofeul "Lucardi Cup", tricolorele antrenate de Gheorghe Tadici (foto) urmand sa joace, la Rotterdam, in compania selectionatelor Cehiei, Islandei, Slovaciei si Olandei. Cum pana la Mondialele de la Sankt-Petersburg mai sunt doar doua luni, tehnicienii Gheorghe Tadici si Dumitru Musi vor incerca si in aceasta noua etapa de pregatire a Nationalei sa cristalizeze o formula de joc cat mai competitiva, in ciuda faptului ca din lot vor lipsi mai multe nume de valoare. De altfel, in afara interului Carmen Amariei-Lungu, care a renuntat la tricoul reprezentativei dupa un diferend mai dur cu Tadici, la actiunea din Olanda vor mai lipsi portarul Luminita Hutupan, precum si Aurelia Bradeanu si Simona Gogarla, convocate initial pentru "Cupa Lucardi", dar la care s-a renuntat in urma solicitarii clubului maghiar din Gyor, prezent in cupele europene. In plus, Alina Ariton (Hypo Viena) a declinat convocarea, ea anuntand ca intentioneaza sa opteze pentru cetatenia austriaca. Probleme medicale mai acuza si Adriana Nechita, dar si portarul Talida Tolnai, care va efectua, azi, un RMN la Bucuresti. "Este un turneu la care principalul nostru obiectiv este inventarierea posibilitatilor tuturor jucatoarelor, in vederea gasirii unui lot si a unei formule de echipa care sa ne reprezinte la Mondialele din Rusia", a declarat Musi, adaugand ca Romania va incerca, totodata, sa imbunatateasca rezultatul obtinut la editia precedenta, cand tricolorele au ocupat locul al treilea, in urma Olandei si Spaniei. Conform programului anuntat de FRH, pana la Mondiale, reprezentativa feminina va mai participa la "Trofeul Carpati", de la Cluj-Napoca, si la alte doua turnee internationale care se vor derula in Danemarca si Ucraina.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.