Lipsa unor bazine competitive, dotate la standarde LEN, a dat multe batai de cap reprezentantilor poloului romanesc de-a lungul vremii, Romania nefiind capabila sa organizeze turnee importante In competitiile europene sau mondiale. In ciuda acestui m
Lipsa unor bazine competitive, dotate la standarde LEN, a dat multe batai de cap reprezentantilor poloului romanesc de-a lungul vremii, Romania nefiind capabila sa organizeze turnee importante In competitiile europene sau mondiale. In ciuda acestui minus, poloul autohton a reusit, insa, sa tina steagul sus, fiind mai tot timpul prezent la turneele finale de anvergura, fapt care a atras atat aprecierea forului continental, dar si a celui mondial, mai ales ca la ultima editie Romania a urcat pana pe locul 6. Si cum de cateva luni a fost dat in folosinta un bazin olimpic ultramodern in incinta Strandului Municipal din Oradea, FRP si autoritatile locale au solicitat rapid organizarea unei competitii europene, cerere aprobata de oficialii LEN fara sa clipeasca, desi in cursa se mai aflau doua tari cu traditie, Grecia si Turcia. Astfel, anul viitor, la Oradea, vor avea loc Europenele rezervate juniorilor, competitia fiind programata de LEN pentru finele lunii iulie. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.