Primaria Sectorului 4 va inchiria prin licitatie, in baza Hotararii Consiliului Local nr. 96/2005, spatiile disponibile in unitatile de invatamant preuniversitar de stat. Actul normativ a stabilit urmatoarele tarife ca baza de pornire a licitatiilor:
Primaria Sectorului 4 va inchiria prin licitatie, in baza Hotararii Consiliului Local nr. 96/2005, spatiile disponibile in unitatile de invatamant preuniversitar de stat. Actul normativ a stabilit urmatoarele tarife ca baza de pornire a licitatiilor: intre 15 si 25 euro/mp, pentru spatiile in care vor functiona activitati comerciale - produse alimentare, rechizite si birotica; 10 euro/mp, pentru inchirierea salilor de clasa; 28 euro/mp, pentru inchirierea salilor de sport; 100 euro/ora - in cazul inchirierii in totalitate - si 5 euro/ora/persoana, pentru inchirierea bazinelor de inot.
Inchirierile se vor incheia pe perioada unui an sau, daca se fac investitii, pe o perioada de pana la 3 ani, dar fara a depasi data de 30.08.2008. "In metodologia-cadru de aplicare a acestei Hotarari, am considerat ca este absolut necesar sa se precizeze ca, la inchirierea spatiilor respective, trebuie sa se tina cont de urmatoarele aspecte: in primul rand, sa se ofere servicii ce raspund interselor elevilor si cadrelor didactice, sa se aduca venituri suplimentare unitatilor de invatamant, sa nu se dauneze sanatatii si securitatii vietii elevilor, sa nu contravina obiectivului instructiv-educativ si bunelor moravuri si sa nu se promoveze idei iredentiste sau nationalist-sovine si, nu in ultimul rand, sa nu serveasca unor interese politice de partid", ne-a declarat primarul Adrian Inimaroiu.
La randul sau, Neculai Ontanu a anuntat ca va inchiria spatiile excedentare pe care le detin unitatile de invatamant preuniversitar de stat de pe raza Sectorului 2. "Diverse societati interesate pot inchiria, contra cost, spatii in cladiri sau in curtile aferente unitatilor scolare, fondurile rezultate revenind in totalitate institutiilor de invatamant", a precizat Ontanu. Inainte de licitatie, unitatile de invatamant primesc ofertele de inchiriere si selecteaza numai firmele cu activitati compatibile cu invatamantul, respectiv: cursuri de perfectionare sau pentru scoala de soferi, societati de alimentatie publica (tip patiserii, gogoserii), spatii sportive in curtea scolilor etc.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.