Anuntul facut acum doua zile de catre Sebastian Bodu, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, conform caruia cluburile sunt obligate sa-si achite datoriile la bugetul de stat in trei saptamani, a reaprins razboiul dintre sefii fotbal
Anuntul facut acum doua zile de catre Sebastian Bodu, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, conform caruia cluburile sunt obligate sa-si achite datoriile la bugetul de stat in trei saptamani, a reaprins razboiul dintre sefii fotbalului si oficialul ANAF. Acuzat de Dumitru Dragomir, presedintele LPF, ca urmareste distrugerea fotbalului romanesc si ca nu stie sa calculeze TVA-ul (n.r. - presedintele ANAF s-a facut de ras la o emisiune televizata), Bodu a replicat ca nu doreste decat distrugerea evazionismului fiscal. "Poate ca domnul Dragomir are dreptate si nu stiu sa calculez TVA sub presiunea unui talk-show, dar in ceea ce priveste cluburile de fotbal, nu am, deocamdata, ce sa calculez, fiindca dansii nu au inceput inca sa-si plateasca datoriile. Nu vreau sa distrug fotbalul romanesc, ci doar evazionismul fiscal", a declarat presedintele ANAF. Presedintele LPF a mai declarat, miercuri, ca Bodu vrea sa desfiinteze fotbalul romanesc prin executarea silita a cluburilor care au datorii la stat. "In loc sa-i ia pe altii din alte domenii, care au miliarde si miliarde de plata, ne-a luat pe noi. Sa ne execute silit, sa ne ia sireturile, ghetele, crampoanele! Sa ni le ia, ca noi suntem societati non-profit, sa vedem ce dracu' ne poate face! Bodu n-a stiut sa calculeze un TVA la televizor, in fata omenirii, si vine acum si ne beleste pe noi, cei din fotbal. Platim si noi cat putem. Daca nu le esaloneaza, sa ne faca executare fortata si gata! Tocmai acum, cand am intrat si noi in grupele Cupei UEFA, vine Bodu sa faca valuri si sa desfiinteze fotbalul romanesc", a spus Dragomir. In replica, Bodu a afirmat ca "problema e la cluburi", de la care asteapta sa inceapa imediat platile. "ANAF are destui oameni mai competenti ca mine la completat facturi si calculat TVA, problema e la cluburi, acestea trebuie sa inceapa urgent plata. Altfel, peste trei saptamani, trecem la executarea silita, asa cum deja am anuntat", a mai spus Bodu.
Cluburile din Divizia A sunt dispuse sa-si achite datoriile la bugetul de stat, dar doresc esalonarea acestora, considerand ca termenul de trei saptamani pentru plata restantelor acordat de ANAF este imposibil de respectat.
Badea: "Sa nu se recurga la terorismul fiscal!"
Presedintele Consiliului de Administratie al FC Dinamo, Nicolae Badea, a declarat ca spera ca ANAF sa nu recurga in cazul fotbalului la "terorism fiscal". "Noi nu intentionam sub nici o forma sa ne sustragem sau sa uitam de achitarea obligatiilor fiscale pe care le avem. Cu unele suntem la zi, cu altele mai in urma, dar nu este in intentia FC Dinamo sa nu plateasca. Sper sa nu recurga la un terorism fiscal. Singurul lucru care s-a cerut, si nu numai de catre cluburile de fotbal, ci si de alte societati din alte domenii, a fost o esalonare a obligatiilor de plata. Pentru ca una este refuzul si sustragerea de la plata si alta este posibilitatea unei esalonari a datoriilor", a afirmat Badea. Vicepresedintele Politehnicii Iasi, Neculai Ciulu, nu considera normal ca restantele cluburilor la bugetul de stat sa fie achitate in termen de trei saptamani. "Ma surprinde ce spune Bodu. Eu il stiam un specialist in domeniul financiar. Nu este posibil sa ceri achitarea in trei saptamani a unor datorii acumulate in cinci-sase ani. Putem face acest lucru doar daca inchidem clubul si vindem tot. Se pare ca, in viziunea lui Bodu, fotbalul a ajuns cea mai rau famata activitate din Romania si acum trebuie starpita. Nu e posibil asa ceva!", a declarat Ciulu. Oficialul iesean a precizat ca Politehnica, infiintata in luna septembrie 2004, nu are in momentul actual nici o datorie la bugetul de stat, in schimb este obligata sa achite datoriile fostei societatii "Poli" Unirea Iasi. "Noua societate, Politehnica Iasi, nu are datorii la stat, in schimb trebuie sa achitam datoriile ramase de la societatea Poli Unirea. Dintre cele 19 miliarde de lei vechi, atat cat inseamna datoriile acumulate in perioada 1 ianuarie 1998 - 1 septembrie 2004, noi am achitat deja aproximativ patru miliarde. Mai avem de achitat, vrem sa o facem, dar nu avem de unde sa scoatem banii acestia peste noapte. Nu cred ca Bodu isi poate asuma riscul sa desfiinteze fotbalul romanesc. Am vazut atatia mastodonti economici care au fost iertati de plata unor datorii imense. Noi nu vrem sa nu platim, vrem doar ca aceste datorii sa fie esalonate", a explicat Ciulu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.