Nationala Romaniei a plecat ieri dupa amiaza spre Helsinki, pentru partida de maine cu Finlanda, din grupa 1 de calificare la CM 2006. "Tricolorii" au nevoie de o victorie impotriva nordicilor in ultimul meci al acestor preliminarii, pentru ca apoi s
Nationala Romaniei a plecat ieri dupa amiaza spre Helsinki, pentru partida de maine cu Finlanda, din grupa 1 de calificare la CM 2006. "Tricolorii" au nevoie de o victorie impotriva nordicilor in ultimul meci al acestor preliminarii, pentru ca apoi sa astepte ca Cehia sa piarda patru puncte in cele doua partide pe care le mai are de disputat, maine, acasa cu Olanda si miercuri la Helsinki. Daca acest scenariu fericit se va implini, Romania ar prinde locul secund al grupei si ar disputa o "dubla" de baraj pentru calificarea la Mondialele de anul viitor din Germania. La plecarea de ieri, jucatorii au refuzat sa faca declaratii, motivand ca au sosit foarte tarziu la aeroport si ca trebuie sa se imbarce repede in charterul de Helsinki. Echipa nationala este insotita si de Dumitru Dragomir. "Cred ca ii batem, desi imi este frica de Finlanda. Am sa pariez pe echipa Romaniei. Sunt insa realist si, chiar daca batem in Finlanda, spun ca este greu sa ne calificam. Dar mi-as dori din tot sufletul sa o facem. Sanse sunt putine" a afirmat Dragomir. Presedintele LPF a confirmat ca va participa la nunta atacantului Adrian Mutu programata duminica la Roma. "Ma asteptam sa fiu invitat pentru ca am fost alaturi de el cand i-a fost greu, nu acum cand este iar marea vedeta si toata lumea il perie. A vazut ca am tinut la el ca si la copilul meu. L-am cunoscut pe omul Mutu si mi-am dat seama ca este un caracter bun. A gresit ca un copil, a luat bataita, a luat o pedeapsa si gata. Asa e in viata", a spus oficialul Ligii. Intrebat ce cadou de nunta le-a luat lui Adrian Mutu si sotiei sale Consuelo, Dragomir a raspuns: "E treaba mea, nu o sa vorbesc despre problemele personale ale familiei ca nu mai am trai cu ai mei. Dar eu cred ca el ar vrea doua victorii. Ar fi binevenite pentru ca una fara alta nu are valoare", a afirmat Mitica la aeroport. Mircea Sandu, presedintele FRF, a dat o singura declaratie inainte de a se enerva. "Speram sa castigam ambele meciuri. Pentru ca in momentul in care castigam, sansa firului de par subtire se poate ingrosa", a spus seful FRF, parasind apoi aerogara in momentul in care a fost intrebat daca Cehia si Olanda vor face un egal "de salon".
11-0 cu Sportul Studentesc II
Penultimul antrenament dinaintea plecarii spre Helsinki a avut loc miercuri dupa amiaza si a constat intr-un joc scoala cu Sportul Studentesc II, partida desfasurata la Mogosoaia. "Tricolorii" s-au impus fara probleme, scor 11-0, in conditiile in care selectionerul Victor Piturca a folosit doar in prima repriza posibilii titulari. Astfel, in primul minut pe teren erau Lobont - Contra, Tamas, Iencsi, Rat - Fl. Petre, Ov. Petre, D. Munteanu - Cocis - Mutu, Mazilu. Singura modificare fata de meciul cu Cehia este intrarea lui Iencsi pe postul capitanului Cristi Chivu, suspendat pentru acest joc. La pauza a fost 5-0, cu patru reusite ale lui Mutu si una a lui Mazilu. In partea a doua au jucat ceilalti jucatori convocati: D. Coman - Badoi, Jula, D. Goian, P. Stoica - T. Balan, C. Lazar, Rosu, Bostina - Oprita, D. Niculae. Cele sase goluri au fost marcate de D. Niculae (trei), Oprita (2) si P. Stoica. Ieri dimineata a avut loc ultimul antrenament din tara, iar astazi este programata sedinta de pregatire oficiala, la ora 11,30, pe Stadionul "Olimpic" din Helsinki. (B.G.)
Inca un accidentat pentru finlandezi
Jyrki Keliskoski, selectionerul finlandez, a anuntat ieri ca in lotul sau a aparut o noua indisponibilitate, mijlocasul Aki Riihilahti devenind incert pentru jocul cu Romania dupa o accidentare suferita intr-un joc scoala desfasurat miercuri seara cu o divizionara secunda si castigat de reprezentativa cu 3-0. Acesta se adauga altor patru jucatori care au iesit din planurile lui Helikoski pentru meciul cu Romania: Litmanen, Pasanen, Tihinen si Kallio. "Cu cat schimb mai multi jucatori fata de unsprezecele de baza, cu atat imi va fi mai greu sa mentin sistemul de joc. In acest moment nu stiu care sunt cei 11 jucatori pe care ii voi trimite sambata pe teren", a declarat ieri selectionerul finlandez. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.