O afectiune respiratorie necunoscuta a provocat moartea a zece persoane intr-un azil de batrani din Toronto, au anuntat, marti, autoritatile medicale, citate de AFP. Virusul reaminteste canadienilor de epidemia de pneumonie atipica (SARS) care s-a so
O afectiune respiratorie necunoscuta a provocat moartea a zece persoane intr-un azil de batrani din Toronto, au anuntat, marti, autoritatile medicale, citate de AFP. Virusul reaminteste canadienilor de epidemia de pneumonie atipica (SARS) care s-a soldat cu 44 de morti la Toronto, in vara anului 2003. Circa 40 de persoane din azilul de batrani care au contractat virusul sunt spitalizate, au anuntat autoritatile. In total, 70 de persoane, 12 angajati si doi vizitatori au fost diagnosticati ca purtatori ai acestui virus misterios. Potrivit lui David McKeown, directorul serviciilor medicale din Toronto, "cu toate ca starea unora dintre persoane s-a degradat si s-au inregistrat noi decese, situatia altor persoane afectate s-a ameliorat". "Credem ca acest inceput de epidemie este sub control", a adaugat oficialul canadian. Testele medicale pentru depistarea cauzei acestor probleme respiratorii sunt in curs de derulare, au precizat autoritatile medicale. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.