"Nu pot si nu vreau sa ma implic in dispute interne ori in dispute intre diverse institutii din Romania. Ceea ce am observat este intreaga implicare a ministrului Justitiei, Monica Macovei, in implementarea reformelor din domeniul justitiei, adoptate
"Nu pot si nu vreau sa ma implic in dispute interne ori in dispute intre diverse institutii din Romania. Ceea ce am observat este intreaga implicare a ministrului Justitiei, Monica Macovei, in implementarea reformelor din domeniul justitiei, adoptate deja in luna iulie a acestui an. Romania a adoptat un important pachet legislativ de reforme in sistemul judiciar. Acum trebuie implementat. Le-am transmis celor din Consiliul Superior al Magistraturii urmatorul mesaj: acum aveti puterea, acum de voi depinde garantarea independentei justitiei, a judecatorilor si a procurorilor. Principiul independentei justitiei este o garantie, dar si o responsabilitate a Consiliului Superior al Magistraturii. Cred ca presedintele Lupascu a inteles. (...) Raportul Comisiei Europene va sublinia importantele rezultate inregistrate deja, dar si punctele slabe. Cred ca Romania isi va indeplini obligatiile in timpul preconizat. Asta va depinde in mare masura de autoritati. Am gasit o implicare totala a ministrilor Macovei si Blaga, a premierului Tariceanu si a presedintelui Basescu, dar rezultatul final va depinde de capacitatea de a implica toate autoritatile din Romania, pe toti sefii din politie, graniceri si mai ales pe cei din punctele de trecere a frontierei".

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.