Presedintele rus Vladimir Putin, a participat ieri, la Londra, la summitul Rusia-UE, acesta fiind un bun prilej pentru liderul de la Kremlin de a-si reafirma dorinta de a strange relatiile de cooperare cu Uniunea Europeana, in special prin suplimenta
Presedintele rus Vladimir Putin, a participat ieri, la Londra, la summitul Rusia-UE, acesta fiind un bun prilej pentru liderul de la Kremlin de a-si reafirma dorinta de a strange relatiile de cooperare cu Uniunea Europeana, in special prin suplimentarea cu livrari de gaz, dar, in acelasi timp, de a respinge amestecul in treburile interne ale tarii sale, informeaza Rompres.
Dupa cum noteaza BBC, desi intre Rusia si UE exista relatii economice stranse, precedentele intalniri la nivel inalt au fost umbrite de criticile venite din exterior la adresa modului in care sunt abordate drepturile omului in Rusia, dar si de refuzul tarilor membre ale Uniunii Europene de a simplifica regimul de vize impus cetatenilor rusi. Una dintre preocuparile majore ale liderului de la Kremlin este aceea ca UE incepe sa castige teren in tot mai multe zone, pana nu demult dominate de Moscova, cum ar fi Ucraina, Belarus, Georgia si Uzbekistan. Cu toate acestea, intre presedintele Vladimir Putin si premierul britanic Tony Blair, a carui tara detine presedintia semestriala a UE, exista o excelenta relatie de lucru.
Intr-o conferinta de presa sustinuta in comun cu premierul britanic Tony Blair si cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, Vladimir Putin a precizat ca, in cadrul convorbirilor avute ieri s-a discutat pe larg "despre un program de pregatire a specialistilor nostri in domeniul economiei si legislatiei europene, in scopul unei mai stranse cooperari intre Rusia si UE". "Ca si la summiturile anterioare, am acordat o atentie deosebita implementarii de catre UE a declaratiei comune asupra extinderii Uniunii si asupra relatiei Rusiei cu UE", a mai afirmat liderul de la Kremlin. Potrivit presedintelui Comisiei Europene, la reuniunea Rusia-UE au fost abordate probleme importante precum energia, lupta impotriva terorismului, traficul de droguri, dar si chestiuni legate de drepturile si libertatile fundamentale ale omului si situatia din Caucazul de Nord.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.