Majoritatea membrilor CNA considera ca zece dintre cei 11 membri ai Consiliului de Administratie (CA) al Societatii Romane de Radiodifuziune si al Societatii Romane de Televiziune trebuie sa fie propusi de Parlament, iar unul de Presedintie, informea
Majoritatea membrilor CNA considera ca zece dintre cei 11 membri ai Consiliului de Administratie (CA) al Societatii Romane de Radiodifuziune si al Societatii Romane de Televiziune trebuie sa fie propusi de Parlament, iar unul de Presedintie, informeaza Mediafax. In opinia CNA, care a trimis Parlamentului observatiile sale privind modificarea Legii de functionare si organizare a SRR si SRTV, este "neviabila si nefunctionala desemnarea membrilor CA prin votul a 2/3 din numarul deputatilor si senatorilor" pentru ca "se creeaza situatia in care luni de zile sau chiar un an sa nu fie posibila desemnarea, prin vot, a acestora. Consiliul mai apreciaza ca "este imposibil de organizat, intr-un mecanism coerent si eficient" cooptarea a doi reprezentanti ai societatii civile in CA ale celor doua societati. De asemenea, CNA este impotriva desemnarii separate de catre minoritatile nationale, altele decat cea maghiara, a unui reprezentant in CA. Consiliul s-a declarat impotriva posibilitatii ca Parlamentul sa demita Consiliile de Administratie pentru alte motive decat cele stabilite in articolele precedente. "Atat timp cat o majoritate parlamentara va avea posibilitatea sa demita Consiliile de Administratie, nu se poate vorbi de o reala independenta editoriala a celor doua posturi publice". CNA solicita si eliminarea, din proiectul de lege, a referirilor la faptul ca programele de divertisment trebuie difuzate in mod diferit de media comerciala, dat fiind ca toate programele posturilor publice trebuie sa difere, in continut, de programele posturilor comerciale. (A.H.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.