Producatorul de energie electrica si termica Electrocentrale Galati nu va putea furniza apa calda si caldura populatiei din Galati daca regia locala de distributie, societatea Apaterm, nu isi va plati facturile restante, informeaza un comunicat al Mi
Producatorul de energie electrica si termica Electrocentrale Galati nu va putea furniza apa calda si caldura populatiei din Galati daca regia locala de distributie, societatea Apaterm, nu isi va plati facturile restante, informeaza un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului (MEC). Apaterm are o datorie de 1899 de miliarde de lei vechi catre Electrocentrale, firma aflata in portofoliul MEC. Din acesta datorie, penalitatile si majorarile de intarziere la plata se ridica la 708 miliarde de lei. Cea mai mare parte a datoriilor a fost cauzata de neplata serviciilor oferite catre locuitorii din Galati, ultima factura incasata fiind din luna februarie a anului trecut. "Neincasarea datoriilor restante de la Apaterm va pune societatea Electrocentrale Galati in imposibilitatea de a asigura producerea agentului termic necesar populatiei pentru a trece sezonul rece 2005-2006 in conditii de siguranta", se mai arata in comunicat. Ministrul Economiei, Codrut Seres, sustine ca o solutie pentru aplanarea conflictului dintre cele doua societati ar fi intrarea Apaterm in lichidare si preluarea ei de catre Electrocentrale Galati. El s-a intalnit cu oficiali ai autoritatilor locale, care detin societatea de distributie a energiei termice. In perioada imediat urmatoare, reprezentantii Primariei Galati vor prezenta MEC o situatie detaliata cu masurile care au fost luate pentru recuperarea datoriilor de la consumatorii care nu si-au achitat facturile si propuneri de rezolvare a problemelor mentionate. (G.M.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.