Deputatii au respins ieri o propunere legislativa a unor parlamentari PSD privind comunitatea de informatii pentru securitatea nationala a Romaniei, care primise aviz negativ din partea Comisiei pentru aparare a Camerei. De asemenea, CSAT si Guvernul
Deputatii au respins ieri o propunere legislativa a unor parlamentari PSD privind comunitatea de informatii pentru securitatea nationala a Romaniei, care primise aviz negativ din partea Comisiei pentru aparare a Camerei. De asemenea, CSAT si Guvernul precizasera ca nu sustin o astfel de initiativa legislativa. Unul dintre initiatorii proiectul de lege, Ioan Stan (PSD), a spus ca nu exista vointa politica pentru un astfel de act legislativ, in timp ce colegul sa de partid Eugen Nicolicea a vorbit, in plen, despre interceptarile ilegale pe care le face SRI. Romeo Raicu (PD) a precizat ca reprezentantii Coalitiei le-au propus initiatorilor sa-si retraga proiectul pana cand Guvernul va elabora un pachet de legi in acest sens. In favoarea respingerii proiectului au fost exprimate 169 de voturi "pentru", 7 "impotriva" si 21 de abtineri. Deputatii au respins, pe articole insa, si un alt proiect de lege initiat de PSD referitor la organizarea si functionarea SRI. Ioan Stan a declarat in timpul dezbaterilor ca SRI este o autoritate autonoma si actualul cadru legislativ a devenit "o frana" pentru aceasta institutie. Stan a apreciat ca CSAT, prin hotararile date privind SRI, si-a depasit competentele. Deputatul PSD a mai spus ca presedintele Traian Basescu ar fi trebuit sa prezinte in Parlament Strategia de securitate nationala a Romaniei.
Votul final asupra proiectului de lege initiat de PSD privind organizarea si functionare SRI a fost amanat pentru saptamana viitoare. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.