In cea mai concisa analiza publica a raului din Romania pre si post-decembrista, Ion Mihai Pacepa da de pamant cu toate regimurile succedate la putere dupa instaurarea comunismului bolsevic in sanul si la gatul natiunii romane. Pana la - si inclusiv
In cea mai concisa analiza publica a raului din Romania pre si post-decembrista, Ion Mihai Pacepa da de pamant cu toate regimurile succedate la putere dupa instaurarea comunismului bolsevic in sanul si la gatul natiunii romane. Pana la - si inclusiv - cel actual. "E timpul ca Securitatea sa fie repudiata" este intitulat mesajul dur al comunitatii de informatii nord-atlantice publicat in Romania sub semnatura generalului defector Ion Mihai Pacepa.
Ce poate determina oare, la noua luni de la instalarea unui guvern "democratic", ca un purtator de cuvant al valorilor occidentale sa faca o astfel de cerere, imperativa, lansata public, printr-un cotidian romanesc de mare tiraj? Raspunsul este simplu: cercurile de informatii, politice si de afaceri evoluate din Securitate salasluiesc bine-mersi in maduva puterii. Avertismentul reprezentat de textul semnat de Pacepa este adresat nu atat securistilor transformati peste noapte in respectabili oameni de afaceri si politica, cat mai ales celor care, inca (mai) pot sa schimbe aceasta stare infioratoare de fapt. Unul dintre ei, poate, este presedintele cu cojones - dupa cum il caracteriza acelasi semnatar mentionat - care lucreaza de zor la comunitatea nationala de informatii.
Cel mai inalt ofiter de informatii ajuns din lagarul comunist in tabara occidentala aduce aminte acelor inca foarte vocali vectori ai distrugerii Romaniei ca, daca ar fi cazul, si maine ar putea aparea pe piata o Lista a lui Pacepa. Noi zicem ca este. Pentru ca altfel vom constata la nesfarsit cum personaje din trecut, care au rapit, jefuit si violat Romania in groapa de gunoi a Moscovei, se agata cu dintii de prezentul tarii pentru intoxicarea definitiva a viitorului natiunii. Cum altfel s-ar explica prezenta unor relicve ale comunismului stalinist, ca Ion Iliescu si Silviu Brucan - tortionarul-sef de la Scanteia - tocmai la receptia data la Bucuresti de reprezentantul Washingtonului in cinstea celor 125 de ani ai relatiilor romane-americane si a revenirii diplomatului Mircea Raceanu in tara sa, pentru prima data, dupa 15 ani. Calaii care l-au aruncat pe diplomatul anti-comunist afara din propria lui tara, au venit sa-si vada, ranjind, victima. O fac, oricum, de 15 ani, impreuna cu prietenii lor, securistii incaltati de Moscova, scuipand mai abitir pe prada lor, Romania.
Daca actualul Guvern nu va da semne ca se scutura de lipitorile regimurilor filo-sovietice va urma, fara indoiala, un cutremur cu mult mai puternic decat cel cauzat de caderea in fata UE, pare sa spuna Pacepa. Un seism care il va face farame: cel declansat de structurile integrate nord-atlantice. Cand batalia mai mult sau mai putin tacuta dintre SUA si Rusia s-a mutat la fruntariile Europei, aparate si de Romania, in istmul ponto-baltic, nu cred ca un oarecare guvern din Piata Victoriei ar trebui sa-si mai permita sa schiteze figuri securistice. Si totusi, Pacepa acuza tocmai acest Guvern de noua luni, ca si refuzul sefului sau de a declansa anticipatele. "Un Parlament curatat de fostii securisti si comunisti va adopta o lege care sa anuleze sentintele, inca in vigoare, ale miilor de oameni ucisi sau condamnati de Securitate si sa creeze un muzeu al crimelor comunismului menit sa evite repetarea unor asemenea aberatii." Ceea ce, din pacate, nu se intampla.
Ati auzit vreun guvernant din toti acesti 15 ani si noua luni sa ceara un Proces al Comunismului? Apoi, desi societatea civila a sustinut crearea atat de necesarului muzeu in sediul fostului minister comunist de Interne transformat apoi in Comitet Central al PCR, eliberat acum de Senat, Guvernul Tariceanu a hotarat sa-i redea destinatia initiala: MAI se intoarce in "Piata Revolutiei". Pe langa Pacepa, numai un Goma mai are curajul azi sa ceara cercetarea trecutului inca atat de prezent, prin propunerea de infiintarea a unui Institut pentru Studierea Terorii Bolsevice din Romania (http://holocaustulrosu.blogspot.com). Ambii militanti anti-comunisti, incomozi regimurilor pre si post-decembriste, au fost pusi la index de maruntii, dar aprigii functionari ai Ministerului Adevarului din Romania post-comunista.
Cum functioneaza acest Minister atot-prezent, indiferent de guvernare? Prin factori de presiune. Credeti ca telefoanele si intalnirile de santajare a presei si de sugrumarea a adevarului au incetat dupa decembrie 2004? Dimpotriva! Expunerea de catre Departamentul Externe al ziarului a unui caz flagrant de tradare, prin care se demonstra ca fondurile Romaniei, destinate celor mai obiditi frati ai nostri, romanii din Basarabia, au fost folosite, prin intermediul Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni, de catre forte ale Rusiei, a declansat o adevarata "linie fierbinte" la ZIUA. Ajuns in grajdurile lui Augias, la Ministerul de Externe, Departamentul tinde sa se dizolve in melanjul Coalitiei imorale ADA-PUR-UDMR cu tot cu afacerile necurate ale guvernarii PSD-UDMR. De ce? Securistii conspirati de pe vremea lui Pacepa par sa dea si azi ordine tinerilor ambitiosi din fruntea unor diverse ministere. Unde esti tu, Tepes Doamne?, se intreaba Pacepa. Noi doar am intredeschis Cutia Pandorei. Ii dam restul Cezarului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.