Societatea de distributie a energiei electrice Electrica Moldova, care a trecut in proprietatea grupului german E.ON, isi va schimba numele in E.ON Moldova, au anuntat ieri, in cadrul ceremoniei de finalizare a privatizarii, reprezentantii noului act
Societatea de distributie a energiei electrice Electrica Moldova, care a trecut in proprietatea grupului german E.ON, isi va schimba numele in E.ON Moldova, au anuntat ieri, in cadrul ceremoniei de finalizare a privatizarii, reprezentantii noului actionar majoritar . "Suntem interesati si de sectorul producerii de energie electrica", a declarat Walter Hohlefelder, membru in Consiliul de Administratie al E.ON Energie, adaugand ca majorarea prezentei pe piata de distributie a electricitatii este o alta oportunitate urmarita de grupul german. Concernul german E.ON a investit 100 de milioane de euro pentru a prelua 51% din titlurile filialei din Moldova a societatii de distributie a electricitatii Electrica, achitand direct 31,4 milioane de euro pentru preluarea unui pachet de 24,62% din actiuni, operatiune urmata de o majorare de capital in valoare de 68,6 milioane de euro. "In prezent este alcatuit raportul de analiza a datoriilor nete, si in functie de acest rezultat vom vedea si care este pretul final al tranzactiei", a spus ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres. Grupul german mai este prezent in Romania prin divizia de gaze Ruhrgas, proprietarul Distrigaz Nord. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.