Dupa alegerile din luna iunie, Bulgaria a avut dificultati in formarea unui nou guvern, atat Partidul Socialist Bulgar (PSB), cat si Miscarea Simeon al II-lea dorind sa preia conducerea tarii. Dupa doua tentative esuate de formare a unui guvern, abia
Dupa alegerile din luna iunie, Bulgaria a avut dificultati in formarea unui nou guvern, atat Partidul Socialist Bulgar (PSB), cat si Miscarea Simeon al II-lea dorind sa preia conducerea tarii. Dupa doua tentative esuate de formare a unui guvern, abia la 17 august, sub presiunile Uniunii Europene la Sofia s-a format o coalitie tripartita formata din socialistii condusi de Serghei Stanisev, Miscarea Nationala Simeon al II-lea si Miscarea pentru Drepturi si Libertati a minoritatii turce.
Noul Executiv bulgar, condus de socialistul Serghei Stanisev, si-a preluat atributiile, in cadrul unei ceremonii speciale, organizate de Consiliul de Ministri. "Ultimii patru ani au fost dificili, de vreme ce a trebuit sa atingem scopurile strategice fixate. Cred ca timpul va judeca adevarata valoare a eforturilor noastre," a declarat fostul prim-ministru, Simeon de Saxa Coburg Gotha, cu ocazia evenimentului.
Potrivit acordului incheiat dupa 52 de zile de negocieri, portofoliile ministeriale au fost impartite intre cele trei partide ce formeaza coalitia de guvernare, opt revenind Partidului Socialist Bulgar, cinci Miscarii Nationale Simeon al II-lea, iar trei, Miscarii pentru Drepturi si Libertati a minoritarilor turci. Cabinetul de ministri a fost reinnoit in intregime, cu exceptia portofoliului Afacerilor Europene, care a revenit aceleiasi Meglena Kuneva. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.