Democratii si liberalii au vorbit ieri pe aceeasi voce anuntand ca "Alianta isi rezerva dreptul a avea un punct de vedere public", lasand sa se inteleaga ca e vorba de anticipate, daca Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu nu vor fi schimbati pana la sf
Democratii si liberalii au vorbit ieri pe aceeasi voce anuntand ca "Alianta isi rezerva dreptul a avea un punct de vedere public", lasand sa se inteleaga ca e vorba de anticipate, daca Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu nu vor fi schimbati pana la sfarsitul acestei luni. Amenintarea a fost lansata direct catre UDMR si PC si, indirect, catre PSD. Adriean Videanu, liderul executiv al PD, a subliniat: "Alianta are in Coalitie un angajament, alaturi de UDMR si PC. Speram ca etapele acestui angajament sa se indeplineasca la termen. Daca nu se indeplinesc aceste etape, Alianta isi rezerva dreptul de a avea un punct de vedere pe care-l va face public la momentul oportun". "Am stabilit un orizont de timp, fara sa ne dam un nou termen. Acest orizont de timp pentru schimbarea celor doi presedinti de Camere este sfarsitul lunii octombrie. Daca nu se va realiza, Alianta isi rezerva dreptul de a avea un punct de vedere public, dar noi speram ca in aceasta saptamana sa fie adoptate articolele din noile Regulamente privind schimbarea lui Nastase si Vacaroiu", a adaugat Videanu. El a insistat ca UDMR si PC trebuie sa sprijine Alianta in demersul de schimbare a celor doi presedinti ai Legislativului. "Vrem sa avem un angajament clar, pana la capat, din partea celor doua partide", a spus transant liderul PD, lasand sa se vada nemultumirea Aliantei fata de prestatia UDMR si PC. Toate acestea urmeaza sa fie lamurite in sedinta liderilor Coalitiei de maine. Intrebat cum comenteaza afirmatiile deputatului PNL Cornel Stirbet, care a spus ca este indicat sa se faca anticipate, daca Nastase si Vacaroiu nu vor putea fi schimbati, Videanu a replicat: "Afirmatia lui Stirbet este reflectia a ceea ce inseamna angajamentul la nivelul Coalitiei".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.