Fostul ministru al Finantelor Mihai Tanasescu, a criticat extrem de dur, ieri, noua propunere de modificare a Codului Fiscal, apreciind-o ca fiind una antieconomica, orientata impotriva investitorilor si a mediului de afaceri. El a opinat ca noua pro
Fostul ministru al Finantelor Mihai Tanasescu, a criticat extrem de dur, ieri, noua propunere de modificare a Codului Fiscal, apreciind-o ca fiind una antieconomica, orientata impotriva investitorilor si a mediului de afaceri. El a opinat ca noua propunere de modificare a Codului Fiscal reprezinta "o premiera mondiala", ea incluzand "una dintre cele mai mari majorari de taxe propuse vreodata". Deputatul social-democrat a precizat ca, potrivit noii propuneri, orice mijloc fix al unei intreprinderi va fi impozitat. "Nu exista in toata Europa un asemenea tip de impunere. Este o gaselnita tocmai pentru a face bani pentru a acoperi acest gol de venituri datorat cotei unice", a opinat Tanasescu. El a mai spus ca fiecare investitor care va veni in Romania, si va investi un milion de euro, va trebui sa plateasca 50.000 de euro. Acest fapt este de natura sa descurajeaze mediul de afaceri si vom asista in perioada urmatoare la o diminuare a investiitiilor straine in Romania, a sustinut Tanasescu. El a adaugat ca in acest moment asistam si la o crestere extraordinara a impozitelor pe cladiri, existand posibilitatea ca acest tip de impozit sa creasca, potrivit noii propuneri de modificare a Codului Fiscal, de 450 de ori. Tanasescu a precizat, totodata, ca noua propunere trateaza "in bataie de joc" problema amortizarii capitatalului, stabilind termene fixe de amortizare. "Ceea ce se doreste prin acest Cod Fiscal este sa se ia cu japca mai multi bani de la mediul de afaceri ca sa acopere golurile care sunt la buget si ca sa se acopere minciuna cotei unice de 16%", a declarat deputatul social democrat. Mihai Tanasescu a mentionat, totodata, ca PSD va sesiza Consiliul Concurentei in legatura cu introducerea pretului de referinta la tigari, considerand aceasta masura drept una neconcurentiala. "Introducerea pretului de referinta la tigari va duce la o crestere exponentiala a pretului acestora. Un pachet de Carpati sau o tigara uzitata de marea majoritate a romanilor va costa 25-26.000 de lei", a adaugat Tanasescu, precizand ca se va ajunge la o evaziune fiscala extrem de mare.(R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.