Brigada Antiterorista impreuna cu efective ale Grupului pentru Transport Aerian "DELTA", ambele din cadrul Serviciului Roman de Informatii (SRI) au organizat, la sfarsitul saptamanii trecute, la aeroportul international Bucuresti - Baneasa "Aurel Vla
Brigada Antiterorista impreuna cu efective ale Grupului pentru Transport Aerian "DELTA", ambele din cadrul Serviciului Roman de Informatii (SRI) au organizat, la sfarsitul saptamanii trecute, la aeroportul international Bucuresti - Baneasa "Aurel Vlaicu", o aplicatie demonstrativa de lupta impotriva terorismului. Obiectivul aplicatiei l-a reprezentat interventia impotriva unui grup de teroristi care a luat ostatici si s-a baricadat in aerogara Bucuresti - Baneasa. Actiunea fortelor specializate de asalt si pirotehnie a avut ca scop capturarea sau anihilarea entitatii teroriste, eliberarea ostaticilor si restabilirea ordinii. La acest exercitiu au participat peste 70 de ofiteri si subofiteri ai Brigazii Antiteroriste, constituiti in negociatori, echipe de asalt, pirotehnisti si specialisti in comunicatii. Brigada Antiterorista a fost ajutata de efective ale Grupului pentru Transport Aerian "DELTA", impreuna cu doua elicoptere - Puma si Alouette, angrenate in exercitiu pentru desantarea trupelor de asalt.
Timofte multumit de demonstratie
Un grup de teroristi a preluat controlul asupra aerogarii si a retinut ostatici din randul pasagerilor, solicitand in schimbul eliberarii acestora o suma de bani si un avion cu ajutorul caruia intentionau sa paraseasca tara.
Concomitent cu inceperea negocierilor, luptatorii antitero au intervenit in forta, reusind astfel sa-i anihileze pe atacatori. In conditii reale, asaltul se realizeaza simultan in trei puncte: in aerogara, la autoturismul cu care teroristii incearca sa se deplaseze catre aeronava si la avion. Pentru ca invitatii la acest eveniment sa poata viziona in cele mai bune conditii aplicatia, cele trei momente au fost executate separat. La finalul aplicatiei, efective ale Brigazii Antiteroriste au efectuat trageri demonstrative in poligonul Jandarmeriei Romane. La acest eveniment au participat invitati din tara si strainatate, atasati ai ambasadelor din Romania. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.