De la aparitia Internetului, cartile "la mana a doua" au devenit o afacere extrem de profitabila in Statele Unite ale Americii, amenintand serios veniturile editurilor, ale autorilor si ale librarilor care vand din ce in ce mai putin carti noi, infor
De la aparitia Internetului, cartile "la mana a doua" au devenit o afacere extrem de profitabila in Statele Unite ale Americii, amenintand serios veniturile editurilor, ale autorilor si ale librarilor care vand din ce in ce mai putin carti noi, informeaza Rompres. Conform Book Industry Study Group, vanzarile de carte de anticariat au atins o cifra de 2,2 miliarde de dolari pe internet in cursul anului 2004, o crestere de 11% fata de anul 2003. Cea mai mare parte din aceste vanzari se fac prin intermediul Internetului. In timp ce cresterea vanzarilor in anticariate a fost cu doar 4,6%, pe Internet vanzarile au crescut cu nu mai putin de 33%, inregistrandu-se vanzari de peste 600 de milioane de dolari. "Consumatorii de lectura au inceput sa-si dea seama ca pot cumpara carti bune, in stare buna si la preturi excelente comparativ cu editiile noi, pur si simplu navigand pe internet din confortul fotoliului de acasa", sustine Jeff Hayes, directorul InfoTrends, o firma ce realizeaza studii de piata. Peste 111 milioane de carti de anticariat au fost cumparate in cursul anului trecut in SUA, ceea ce inseamna ca una din fiecare 12 carti vandute este "la mana a doua". Pana la sfarsitul acestui deceniu, proportia ar putea creste la una din fiecare 11 carti vandute - o tendinta ce da batai de cap editurilor care trec printr-o perioada de scadere a vanzarilor, iar autorii nu mai primesc nici un fel de comision pentru cartile revandute. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.