De la 20.00, HBO difuzeaza filmul "Viata la Londra" (Dirty Pretty Things) in regia lui Stephen Frears. Din distributie fac parte Audrey Tautou, Chiwetel Ejiofor, Sergi Lopez, Sophie Okonedo, Benedikt Wong si Zlatko Buric. "Dirty Pretty Things" e o dr
De la 20.00, HBO difuzeaza filmul "Viata la Londra" (Dirty Pretty Things) in regia lui Stephen Frears. Din distributie fac parte Audrey Tautou, Chiwetel Ejiofor, Sergi Lopez, Sophie Okonedo, Benedikt Wong si Zlatko Buric. "Dirty Pretty Things" e o drama neconventionala, atmosferica si cutremuratoare a unuia dintre cei mai galonati regizori britanici: Stephen Frears.
Okwe e un nigerian care incearca sa-si croiasca o existenta in Londra, unde lucreaza in timpul zilei ca sofer de taxi iar noaptea ca receptionist la un hotel. Atunci cand descopera o inima de om intr-o baie a hotelului, nu se poate duce la politie: e un emigrant ilegal cu un trecut misterios despre care refuza sa vorbeasca. Dintr-o data, se trezeste in mijlocul unei situatii periculoase care ameninta sa aiba consecinte tragice atat pentru el, cat si pentru cei din jurul lui. Ingenua franceza Audrey Tautou (Amelie) este o turcoaica azilanta in Anglia, unde ii este permis sa locuiasa, dar nu si sa munceasca. Dar trebuie sa faca bani, asa ca se straduieste sa lucreze la negru, in timp ce guvernul incearca s-o prinda. Benedict Wongs este Guo Yi, un angajat al morgii care ii imparaseste aforisme intelepte si amuzante lui Okwe, iar Sergi Lopez te ingheata pur si simplu in rolul unui oportunist manager de hotel. Frears regizeaza neobisnuitele arabescuri ale intrigii cu o mana sigura, inceata, reveland secrete pe cat de sangeroase si crude, pe atat de patrunzatoare. O lovitura de maestru, una dintre cele mai neobisnuite si mai apreciate productii britanice ale ultimilor ani.
De la 22.00, ProCinema difuzeaza filmul "Sade" in regia lui Benoit Jacquot. Din distributie fac parte Daniel Auteuil, Marianne Denicourt, Jeanne Balibar, Isild Le Besco si Jean Pierre Cassel. In 1794, in plin regim al terorii instaurat de Robespierre, marchizul de Sade isi gaseste refugiul la Picpus, un fel de azil-inchisoare, unde mai sunt inchisi cativa aristocrati compromisi, care au inca mijloacele finananciare pentru a-si asigura o detentie relativ sigura si luxoasa. Umbra ghilotinei se intinde insa si asupra inchisorii Picpus caci, in acest timp, cad in ritm infernal capetele aristocratiei franceze, iar o parte din cadavre sunt aruncate intr-o groapa comuna din curtea inchisorii.
De la 20. 30, TVR Cultural difuzeaza filmul "Vocea umana" (The Human Voice) in regia lui Ted Kotcheff, cu Ingrid Bergman in rolul principal. Faimoasa piesa in forma de monolog a dramaturgului francez Jean Cocteau ii ofera lui Ingrid Bergman prilejul sa realizeze o creatie memorabila in rolul femeii intre doua varste, care traieste drama parasirii de catre barbatul iubit.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.