Daca doriti un loc de relaxare in buza padurii si cu vedere la lac, unde sa fugiti de zgomot si stres, Snagovul este perfect. Mitul ca statiunea este doar a oamenilor cu bani este spulberat de cateva pensiuni care practica preturi intre 5 si 50 de e

Daca doriti un loc de relaxare in buza padurii si cu vedere la lac, unde sa fugiti de zgomot si stres, Snagovul este perfect. Mitul ca statiunea este doar a oamenilor cu bani este spulberat de cateva pensiuni care practica preturi intre 5 si 50 de euro pe zi de persoana.

Lac, padure, rezervatie naturala, parc de agrement, stranduri, debarcadere, terenuri de sport, ape termale la 87-90 de grade Celsius. Snagovul ofera toate aceste oportunitati deosebite pentru odihna si relaxare, precum si vizite la obiective de interes istoric, palatul regal, celebrele vile ale lui Ceausescu sau manastirea de pe insula, unde se spune ca se afla inmormantat corpul lui Vlad Tepes. Nu degeaba este considerata statiunea oamenilor din Top 300 si a fost de-a lungul vremii preferata diversilor conducatori.
TERASE SI PISCINE. Desi putini oameni stiu, statiunea ofera locuri de cazare pentru toate buzunarele, in complexe turistice, moteluri si pensiuni. Turistul care vrea sa petreaca cateva zile agreabile in mijlocul naturii, sa manance ca la mama acasa si sa leneveasca intr-un balansoar la soare sau sa faca o drumetie prin celebrii Codrii Lasiei poate trage la Pensiunea Floarea Soarelui. Irina Cojocaru, patroana locului, spune ca are solutie pentru diferite bugete. ""Avem un apartament care se inchiriaza pentru 30 de euro/noapte, trei camere duble, unde se plateste 10 euro/persoana, si doua bungalow-uri, unde puteti innopta pentru 5 euro/persoana"", spune patroana. In pret intra acces la piscina cu apa sarata, la parcul cu terasele si foisoare.
TENIS SI RELAXARE. Pasionatii de tenis au posibilitatea sa innopteze chiar in vila din fata terenului de tenis, unde au facut ""schimb de mingi"". Cazarea ii costa 500.000-600.000 de lei pe noapte, iar masa - 500.000 de lei pe zi. Locul se numeste Asociatia Club Tenis Sport Bucuresti si o ora de tenis jucat pe un teren profesionist costa 150.000 de lei/ora. Presedintele asociatiei, Mihai Tomescu, spune ca a infiintat clubul pentru a indruma copiii la tenis intr-un cadru organizat. Cine doreste poate servi unul din cele 20 de feluri de pizza sau cea mai buna inghetata din zona la Resturantul The Liona€™s.
PESCUIT SI PLIMBARI PE LAC. O alta posibilitae de cazare este Casa Phonix, pensiune turistica de trei margarete, situata pe malul lacului Snagov. Desi preturile sunt mai mari, de 50 de euro/noapte/camera, ele includ si diverse accesorii precum barci cu vasle sau cu motor pentru petrecerea timpului pe lac. Se poate vizita insula pe care este situata Manastirea Snagov, loc de vraja, inconjurat de legenda. ""Pensiunea are si o gradina superba cu debarcader, bazin pentru copii, sezlonguri, hamace, terase si foisoare"", spune Magda Szekely, patroana Casei Phoenix. Din nefericire, a avut soarta numelui pe care-l poarta, adica a ars din temelii si s-a ridicat din propria-i cenusa.

MANASTIREA SNAGOV


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.