Actor si regizor
Varsta: 56 de ani Din 1973 actor la Teatrul Odeon Filme: ""Orient Expres"", regia Sergiu Nicolaescu, ""Filantropica"", regia Nae Caranfil, ""Senatorul melcilor"", regia Mircea Daneliuc Spectacolul ""Cymbeline"", de Will
Actor si regizor
Varsta: 56 de ani Din 1973 actor la Teatrul Odeon Filme: ""Orient Expres"", regia Sergiu Nicolaescu, ""Filantropica"", regia Nae Caranfil, ""Senatorul melcilor"", regia Mircea Daneliuc Spectacolul ""Cymbeline"", de William Shakespeare, deschide astazi stagiunea 2005-2006 la Teatrul Odeon din Bucuresti. Premiera, in regia lui Bocsardi Laszlo, il are in rolul titular pe actorul Florin Zamfirescu. Din distributie mai fac parte Marius Stanescu, Catalina Mustata, Relu Poalelungi, Liviu Timus si altii. Opera shakespeariana este o poveste de dragoste si razboi iar Cymbeline este cel care a inchinat coroana britanica Imperiului Roman. Povestea de dragoste dintre un tanar si fata regelui, care se tese impotriva vointei parintilor, produce niste drame intr-un scenariu presarat cu invidie, moarte si tiranie. ""Este o piesa foarte putin jucata. S-a montat anul trecut la Timisoara, unde a fost pusa in scena de Hausvater, dar la Bucuresti eu nu stiu sa se fi jucat vreodata in istoria teatrului. Este o piesa extrem de dificila si incifrata, dar e limpede ca e geniala"", ne-a marturisit Florin Zamfirescu. Pentru rolul pe care il interpreteaza in ""Cymbeline"", Jurnalul National il declara pe Florin Zamfirescu ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.