George Bush a pus intreaga lume pe jar atunci cand a declarat ca dictatorul irakian Saddam Hussein detine arme de distrugere in masa si este gata oricand sa le foloseasca impotriva Occidentului. Era o minciuna, prima din multe altele. Asa si-a constr

George Bush a pus intreaga lume pe jar atunci cand a declarat ca dictatorul irakian Saddam Hussein detine arme de distrugere in masa si este gata oricand sa le foloseasca impotriva Occidentului. Era o minciuna, prima din multe altele. Asa si-a construit America coalitia cu care a pornit razboiul impotriva Irakului si tot din aceasta cauza s-au pierdut cele mai multe aliante.

Au trecut mai bine de trei ani de cand presedintele american, George Bush, a declansat razboiul impotriva Irakului. Desi au existat inca de la inceput suspiciuni ca motivele care au stat la baza declaratiei de razboi nu sunt fundamentate, de-abia acum comunitatea internationala incepe sa inteleaga ca Administratia de la Casa Alba a ""cosmetizat"" amenintarea reprezentata de regimul lui Saddam Hussein. De fapt, au fost rostite, de-a lungul timpului, nici mai mult, nici mai putin de 20 de minciuni de-a dreptul sfruntate despre razboiul din Irak. Publicatia virtuala Political Strategy a contabilizat toate aceste ""dezinformari"" si a ajuns la concluzia ca, despre razboiul impotriva regimului Saddam, Bush a spus mai multe minciuni decat adevaruri. Lunga lista de neadevaruri incepe cu cea mai recenta ""minciunica"".
1. ""O importanta informatie care lega Irakul de un program de producere a armelor nucleare pare sa fi fost fabricata, dupa cum a declarat, la 6 martie anul acesta, seful echipei de inspectori ai Natiunilor Unite, intr-un raport ce punea sub semnul intrebarii declaratiile Statelor Unite si Marii Britanii cu privire la ambitiile nucleare secrete ale Irakului"". Mohamed ElBaradei, directorul general al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), a mai adaugat, in Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite, ca ""documentele care ar fi trebuit sa demonstreze ca oficialii irakieni au cumparat uraniu din Africa in urma cu doi ani nu sunt autentice"". In pofida acestor dovezi zdrobitoare privind falsificarea unor documente importante pentru motivarea razboiului impotriva Irakului, Administratia americana nu a gasit de cuviinta sa raspunda decat ca ""s-a lasat pacalita"" de respectivele texte, si nu are nimic de-a face cu falsificarea lor.

FARA JENA. Secretarul Apararii, Donald Rumsfeld, nu s-a sfiit sa minta americanii


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.