In judetul Alba, in ultimii 5 ani, nu au mai murit femei in timpul nasterii, iar in ultimii 2 ani nu a mai fost semnalat vreun caz de avort provocat. Explicatia: tot mai multe femei apeleaza la metode moderne de contraceptie. Potrivit unei statis
In judetul Alba, in ultimii 5 ani, nu au mai murit femei in timpul nasterii, iar in ultimii 2 ani nu a mai fost semnalat vreun caz de avort provocat.

Explicatia: tot mai multe femei apeleaza la metode moderne de contraceptie. Potrivit unei statistici prezentate de conducerea Directiei de Sanatate Publica Alba, numarul femeilor care au efectuat intreruperi de sarcina a scazut in 2004 fata de 2003 cu peste 500, atingand nivelul inregistrat in 1989.
AVORTURI. Pe de alta parte, mai mult de jumatate din avorturile de anul trecut au fost efectuate la cerere, restul fiind avorturi spontane sau incomplete. Incepand cu aceasta saptamana si pana la sfarsitul lunii noiembrie, in acest judet se va desfasura o campanie de informare privind contraceptivele.
Si in judetul Bihor se deruleaza o astfel de campanie. Ea are in vedere educarea femeilor din mediul rural cu privire la folosirea metodelor moderne de contraceptie, cu scopul de scadere a numarului de avorturi, de prevenire a abandonului, de evitare a sarcinilor nedorite si imbunatatirea gradului de informare a populatiei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.