Domnul prim-minstru a aratat ieri intr-o intrunire fulger, ca guvernul pe care-l conduce continua infaptuirile fara sa sovaiasca si sa se agite atata si lasa pe adversarii sai politici sa se agite si sa fie nelinistiti. Opozitia este zugravita ca pe
Domnul prim-minstru a aratat ieri intr-o intrunire fulger, ca guvernul pe care-l conduce continua infaptuirile fara sa sovaiasca si sa se agite atata si lasa pe adversarii sai politici sa se agite si sa fie nelinistiti. Opozitia este zugravita ca pe o uzina care produce zvonuri false si fanteziste, atat in legatura cu situatia financiara cat si cu cea politica. Cei din opozitie striga in lung si in latul tarii cea mai noua formula pe care ei o au la indemana: constitutionalismul. Trebuie stiut - a spus d-l prim-ministru - ca problema financiara a tarii preocupa in mod serios guvernul si orice om de buna credinta va recunoaste situatia noastra dupa guvernarea haotica si pana la epuizarea de rezerve a tarii pe care a gasit-o venind la conducere. Actiunea d-lui Slavescu a inceput prin asanarea finaciara, aranjarea cuponului datoriilor, ordinea in finantele publice, care a fost prima etapa.
Acum guvernul are urmatorul program:
1) Reorganizarea financiara
2) Reglementarea comertului extern
3) Infiintarea de noi monopoluri
4) Ofensiva agricola
5) Reorganizarea industriei aurului
6) Reorganizarea industriei de razboiu
In ce priveste "constitutionalitatea" de care tot vorbesc invinsii si ratatii politici, care au inventat aceasta noua formula, reprezinta de fapt ascunderea greselilor unui guvern incapabil, a unor ministrii corupti. Torturati de neputinta lor, infrantii vietii politice cauta sa santajeze cu aceasta formula noua, pusa pe seama constitutiei.
ZIUA, 29 septembrie 1937


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.