3000 de membri ai Centralei Likudului, partidul de guvernamant din Israel, au fost chemati sa voteze omul care va conduce partidul si va fi in stare sa castige viitoarele alegeri. Lupta s-a dat intre Ariel Sharon, actualul presedinte al partidului si
3000 de membri ai Centralei Likudului, partidul de guvernamant din Israel, au fost chemati sa voteze omul care va conduce partidul si va fi in stare sa castige viitoarele alegeri. Lupta s-a dat intre Ariel Sharon, actualul presedinte al partidului si prim-ministru al Israelului si Benjamin Netanyahu, fost premier si lider al Likudului. Lupta fraticida dintre cei doi politicieni a devenit patetica, Netanyahu nu mai are rabdare, vrea puterea, dar dinozaurul nu cedeaza, inca o data ii va da o lectie politica usturatoare mai tanarului sau adversar. Toate sondajele il indicau castigator pe Netanyahu, acesta nu pregetase sa-si dea demisia din influenta functie de ministru al Economiei, in semn de protest impotriva deciziei sharoniene de evacuare a coloniilor din Gaza si Cisiordania de Nord. Evacuarea se facuse dupa ce Centrala Likudului respinsese planul lui Sharon; pentru membrii Centralei, Ariel Sharon devenise un "tradator", el era primul lider Likud care intorcea spatele ideologiei consacrate a partidului si a dreptei israeliene: un Israel Mare, pe ambele maluri ale Iordanului. Premierul nu a tinut seama de decizia Centralei si a efectuat evacuarea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.