De la jocurile politice duplicitare, concretizate in eterna pendularea intre PSD si Coalitie sau in ratacirea dupa vreo afiliere europeana, conservatorii lui Dan Voiculescu au trecut tam-nesam la aprecieri deplasate referitoare la politica editoriala
De la jocurile politice duplicitare, concretizate in eterna pendularea intre PSD si Coalitie sau in ratacirea dupa vreo afiliere europeana, conservatorii lui Dan Voiculescu au trecut tam-nesam la aprecieri deplasate referitoare la politica editoriala a unor publicatii centrale. Seful conservatorilor din Camera Deputatilor, Bogdan Pascu, a improscat ieri cu acuzatii ziarele Ziua si Evenimentul Zilei apreciind ca, in spatele acestor publicatii se afla "dusmanii de moarte" ai PC, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu si seful statului, Traian Basescu. "Evenimentul Zilei si Ziua sunt controlate din exterior de Traian Basescu si Sorin Ovidiu Vantu ca sa introduca informatii rasuflate si tendentioase (...) Cei care controleaza din exterior sunt dusmanii de moarte ai PC", si-a dat cu parerea recentul expert media, deputatul Bogdan Pascu. Declaratia conservatorului vine in contextul in care, atat ZIUA cat si Evenimentul Zilei, au titrat zilele trecute ca PC negociaza o fuziune cu PNL. Pascu a infirmat cu mana pe inima ca cele doua formatiuni pun la cale o fuziune si nu s-a sfiit sa demareze un atac nejustificat impotriva celor doua ziare.
Amenintarea conservatorilor
Mai mult chiar, Pascu a amenintat plin de patos ca PC va sesiza Clubul Roman de Presa cu privire la "incalcarile deontologiei jurnalistice" intreprinse de ZIUA si Evenimentul Zilei. Cu toate acestea, Pascu nu a stiut sa explice de ce incalcari ale deontologiei ar fi vorba iar reprezentantii mass-media nu au reusit sa-l edifice ca o stire referitoare la o eventuala fuziune nu reprezinta inca, in Romania contemporana, un delict grav. Deputatul nu a stiut sa explice nici care ar fi fost scopul presedintelui Basescu care, in scenariul inchipuit de conservatori, ar fi dorit cu tot dinadinsul ca informatiile referitoare la o posibila fuziune PC-PNL sa apara in presa. Prin prestatia de ieri, Pascu a reusit insa ceva: o cimentare a relatiilor dintre PC si presedintele Romaniei, Traian Basescu, catalogat, cu termeni preluati parca dintr-o manea sau dintr-o piesa hip-hop, drept "dusman de moarte" al PC.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.