Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, si omologul sau leton, Vaira Vike-Freiberga (foto), au semnat, luni, la Riga, o declaratie in care autoritatile letone se angajeaza sa sustina eforturile Chisinaului pentru retragerea trupelor rusest
Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, si omologul sau leton, Vaira Vike-Freiberga (foto), au semnat, luni, la Riga, o declaratie in care autoritatile letone se angajeaza sa sustina eforturile Chisinaului pentru retragerea trupelor rusesti de pe teritoriul tarii, transmite Mediafax. Potrivit documentului, Letonia si Republica Moldova vor colabora pentru implicarea mai activa a UE in procesul de solutionare a conflictului transnistrean, inclusiv prin intermediul misiunii de monitorizare a frontierei moldo-ucrainene si prin sustinerea eforturilor comune ale UE si OSCE in aceasta problema. In plus, Letonia va sustine Republica Moldova in implementarea planului de actiuni incheiat cu UE. Cele doua state vor promova cooperarea in domeniile schimbului de experienta intre functionarii de stat, in ceea ce priveste integrarea europeana si efectuarea schimbului de informatii privind instrumentele europene. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.