Tineri artisti ai Scolii Superioare de Arte din Paris-Cergy vor prezenta, sambata, la Palatul Mogosoaia, o expozitie inedita, intitulata "Aux marches du palais" (Pe treptele palatului). "Pe treptele palatului" este titlul unui vechi cantec francez, d
Tineri artisti ai Scolii Superioare de Arte din Paris-Cergy vor prezenta, sambata, la Palatul Mogosoaia, o expozitie inedita, intitulata "Aux marches du palais" (Pe treptele palatului). "Pe treptele palatului" este titlul unui vechi cantec francez, dar si locul in care vor fi expuse operele tinerilor artisti. Lucrarile lor au ocupat pivnita, ghetaria si vechea cuhnie a palatului Mogosoaia, operele aflandu-se in dialog cu arhitectura palatului. Mathilde Cameirao va prezenta "Gradinile suspendate", o colectie de seminte recoltate din sit. Acestea vor deveni, in timp, o gradina compozita, in care se vor regasi diferite plante.
In proiectul "Romania - Mogosoaia", Camile Rossi va propune o "arhitectura de voiaj", reprezentand un palat plutitor, ancorat pentru o vreme in pivnita Mogosoaiei. Romain Huteau va prezenta in "Octo", o instalatie de lumini - ecou la arhitectura cuhniei, iar Olivier Lapert va invita publicul la "O utila visare", o expozitie de portrete miscatoare care obliga spectatorul sa focalizeze chiar el imaginea, pentru a deveni clara.
Alaturi de oaspetii francezi, Ana Oprescu, de la Universitatea de Arte Bucuresti, va expune fotografiile realizate in cursul prezentarii de costum semnate Unda Pop si Costin Anghel, care a avut loc pe 18 septembrie, la Palatul Mogosoaia.
De asemenea, Cristina Passima va prezenta, la parterul Palatului, o ampla instalatie intitulata "Lucruri".
Evenimentul va fi prefatat de criticul de arta Aurelia Mocanu. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.