Proiectul european traverseaza o criza de identitate," a admis, luni seara, presedintele Parlamentului European, Josep Borrell, in deschiderea sesiunii plenare a forului legislativ european, pledand pentru o abordare directa a dificultatilor existen
Proiectul european traverseaza o criza de identitate," a admis, luni seara, presedintele Parlamentului European, Josep Borrell, in deschiderea sesiunii plenare a forului legislativ european, pledand pentru o abordare directa a dificultatilor existente. "Uniunea Europeana trebuie sa continue, iar procesul de extindere trebuie sa continue, de asemenea," a insistat inaltul oficial european, exprimandu-si speranta ca actualele state candidate -Romania si Bulgaria - sa se alature comunitatii europene conform calendarului stabilit. "Cu totii ne asteptam ca data aderarii sa fie 1 ianuarie 2007," a precizat presedintele forului legislativ european cu privire la Romania si Bulgaria, apreciind prezenta parlamentarilor romani, in calitate de observatori, la lucrarile sesiunii de toamna a Parlamentului drept o consecinta a faptului ca "forul legislativ european si-a exprimat acceptul" cu privire la aderarea tarii noastre la Uniune. Presedintele Parlamentului European a pledat, totodata, pentru definirea unor noi obiective pe agenda europeana, insistand asupra faptului ca institutiile europene necesita administratie mai buna, precum si mijloace financiare adecvate.
De altfel, capitolul financiar a fost nominalizat drept una dintre prioritatile sesiunii parlamentare, presedintele Borrell exprimandu-si speranta ca problema financiara va beneficia de o rezolvare adecvata in perioada presedintiei britanice a Uniunii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.