Petrom va consulta Ministerul Economiei si Comertului (MEC) in cazul in care va dori sa modifice preturile de distributie a carburantilor, iar influentele majorarilor de preturi la nivel mondial vor fi resimtite pe piata romaneasca dupa o perioada de
Petrom va consulta Ministerul Economiei si Comertului (MEC) in cazul in care va dori sa modifice preturile de distributie a carburantilor, iar influentele majorarilor de preturi la nivel mondial vor fi resimtite pe piata romaneasca dupa o perioada de cel putin doua saptamani, a anuntat, ieri, ministrul Economiei, Codrut Seres.
Deocamdata insa, ieri, Petrom a anuntat o noua reducere, cu pana la 300 de lei pe litru, a preturilor la benzinele comercializate in statiile proprii cu pana la 300 lei pe litru, o modificare similara fiind operata si in cazul motorinei Super Euro Diesel, informeaza un comunicat al societatii. Astfel, pretul unui litru de ECO Premium este de 35.200 de lei, in timp ce un litru de Premium fara plumb costa 34.900 de lei. Sortimentul Top Premium 99+ este comercializat la o valoare de pana la 38.200 de lei pe litru, iar motorina Super Euro Diesel ajunge la 33.000 de lei. Nu se modifica preturile pentru motorina Euro Diesel, care ramane la 32.300 de lei pe litru, si Autogas. Noile preturi urmaresc fluctuatia cotatiilor internationale ale carburantilor. Statiile Petrom aplica preturi diferentiate in functie de conditiile locale de piata si de mediul concurential.
"Fluctuatiile mari de preturi la nivel international nu vor mai fi resimtite imediat in Romania, ci dupa o perioada mai mare de doua saptamani. Situatia de acum cateva saptamani (cand Petrom a majorat preturile in sens ascendent in urma cresterilor de preturi pe piata internationala) nu va mai avea loc. Majorarile de preturi trebuie sa fie discutate si cu Ministerul Economiei, iar Petrom va prezenta justificari privind aceste decizii", a explicat Seres. El a precizat ca aceste decizii au fost convenite saptamana trecuta in cadrul unei intalniri cu conducerea Petrom, reprezentanti ai grupului austriac OMV, proprietarul companiei romanesti, si ai Ministerului Finantelor.El a precizat ca, in opinia sa, contractul de privatizare a Petrom va putea fi facut public doar daca Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) va lua aceasta decizie impreuna cu OMV, cele doua parti stabilind, in 2004, si caracterul de confidentialitate a documentului. (A.G.C.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.