A produs oarisce valva desemarea lui Bogdan Tarus in postul de antrenor federal al grupei atletice de sprint si probe tehnice.
Ti-ai intrat deja in paine?
Inca nu. Imi intru in atributii incepand cu data de 1 octombrie, urmand ca in 15 sa
A produs oarisce valva desemarea lui Bogdan Tarus in postul de antrenor federal al grupei atletice de sprint si probe tehnice.
Ti-ai intrat deja in paine?
Inca nu. Imi intru in atributii incepand cu data de 1 octombrie, urmand ca in 15 sa plec in cantonament la Constanta, pentru prima oara in aceasta postura.
A fost o decizie controversata. Care ar fi dupa tine motivele contestarii?
Nu vreau sa ma gandesc la invidie, mai ales ca "intrecerea" a fost anuntata si mediatizata, iar cine ar fi vrut sa concureze era liber sa o faca. Daca ar fi trecut examenul cu o nota mai mare, ar fi fost normal sa fiu contestat, dar asa, mi se pare o lipsa de fair-play sa se comenteze. Probabil sperie faptul ca am doar 30 de ani si ca de abia mi-am terminat cariera competitionala, neavand experienta ca antrenor.
Care sunt atuurile tale?
Cei 23 de ani de atletism, 13-14 de mare performanta. A contat seriozitatea mea ca sportiv, calitate esentiala si pentru un antrenor. In plus, dupa schimbarea care a intervenit la nivelul conducerii federale, se mizeaza pe fostii performeri. Este cazul meu, al Gabrielei Szabo si probabil ca vor mai urma si alte surprize. Toti acesti ani petrecuti pe stadion imi dau posibilitatea sa stiu din interior orice problema si este greu ca un sportiv sa ma poata pacali sau minti. Acest post era necesar. De ani si ani, directorul tehnic, Constantin Mihail, a fost obligat sa indeplineasca sarcinile de coordonator, dar si de antrenor efectiv. Sunt convins ca am foarte multe de invatat si de la el si de la altii, dar trebuia se existe un inceput.
Ti-ai fixat o anumita strategie care sa vizeze imbunatatirea pregatirii, mai ales la nivelul promovarii juniorilor?
Prima lege va fi ordinea si disciplina, pentru ca sunt convins ca aici este cheia marilor performante si cu un program ordonat rezultatele nu vor intarzia sa apara. In ceea ce priveste juniorii, conducerea FRA a revenit deja la un program care a dat roade mai ales in situatia generatiei mele. Asa au crescut Gabi Szabo, Ionela Tarlea sau eu. Pepiniera exista, numai ca la anumite probe, cum ar fi prajina ducem lipsa de antrenori. Problema se pune la nivelul juniorilor I, unde sunt pierderi. Trebuie sa li se explice ca sunt profesionisti, ca atletismul este o meserie din care se pot castiga bani frumosi, iar cine nu intelege sa respecte rigorile performantei, "La revedere!". Din punct de vedere tehnic, sunt la inceput, chiar daca am terminat facultatea de specialitate in anul 1999. Sunt hotarat sa invat repede. Dupa ce se vor vedea rezultatele cu siguranta nu vor mai exista suspiciuni.

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.