Fernando Alonso, de la Renault, este noul campion mondial al Formulei 1, cu doua curse inainte de sfarsitul campionatului, fiind in acelasi timp cel mai tanar campion din "marele circ" si primul spaniol care triumfa in aceasta competitie. Desi nu a c
Fernando Alonso, de la Renault, este noul campion mondial al Formulei 1, cu doua curse inainte de sfarsitul campionatului, fiind in acelasi timp cel mai tanar campion din "marele circ" si primul spaniol care triumfa in aceasta competitie. Desi nu a castigat cursa, Alonso si-a asigurat laurii supremi in urma Marelui Premiu al Braziliei, desfasurat duminica la Interlagos. Columbianul Juan Pablo Montoya, de la McLaren-Mercedes, a triumfat pe circuitul sud-american, fiind urmat de coechipierul sau Kimi Raikkonen, noul campion mondial clasandu-se pe pozitia a treia. Michael Schumacher s-a clasat pe locul patru. Echipa McLaren-Mercedes a preluat conducerea in clasamentul constructorilor din Formula 1, gratie primei duble reusite in acest sezon de gruparea germano-britanica. Dupa cursa de duminica, de la Interlagos, McLaren are 164 de puncte, cu doua mai multe decat formatia de pe locul doi, Renault, cea care a condus ierarhia constructorilor de la inceputul acestei editii de campionat. (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.