Doua schelete de nou-nascuti, vechi de 27.000 de ani si datand din era glaciara, au fost descoperite in apropiere de Krems, in nordul Austriei. Aceasta descoperire este una fara precedent in Europa, potrivit presei austriece. Cele doua schelete cu lu
Doua schelete de nou-nascuti, vechi de 27.000 de ani si datand din era glaciara, au fost descoperite in apropiere de Krems, in nordul Austriei. Aceasta descoperire este una fara precedent in Europa, potrivit presei austriece. Cele doua schelete cu lungimea de 40 de centimetri erau perfect conservate si au fost ingropate sub un omoplat de mamut, intr-un loc situat in apropierea albiei Dunarii. Mormantul a fost descoperit la 5,5 metri sub pamant si se afla intr-o regiune care a fost locuita de "homo sapiens". "Este prima data cand se descopera un mormant in care se afla schelete de copii si care dateaza din aceasta perioada", a declarat Christine Neugebauer-Maresch, responsabil pentru aceste cercetari arheologice. "Ar putea fi vorba de gemeni, insa nu am putut inca stabili oficial acest lucru", a adaugat ea.
Vechimea scheletelor trebuie stabilita de Institutul pentru Stiinte Naturale din Viena, care va incerca sa stabileasca si cauza mortii copiilor.
Venit din Asia in era glaciara, in momentul disparitiei omului de Neanderthal, "homo sapiens" stia sa prelucreze piatra si lemnul, insa nu avea cunostinte in ceea ce priveste metalul. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.