O noua pista a aparut ieri in ceea ce priveste captura de hafniu realizata saptamana trecuta de vamesii bulgari de la Ruse. Astfel, potrivit cotidianului The Sunday Herald, citat de Mediafax, mafia araba de la Bucuresti nu este straina de transportul
O noua pista a aparut ieri in ceea ce priveste captura de hafniu realizata saptamana trecuta de vamesii bulgari de la Ruse. Astfel, potrivit cotidianului The Sunday Herald, citat de Mediafax, mafia araba de la Bucuresti nu este straina de transportul celor 3,5 kilograme de hafniu. In acest sens, o organizatie de tip mafiot din Bucuresti, dominata de arabi, se pare ca ar fi fost intermediarul in aceasta afacere cu hafniu. Mai mult, nu este exclus ca membri ai retelei Al-Queda sa fi incercat sa obtina hafniul.
De asemenea, este posibil ca transportul sa aiba legatura, conform aceluiasi cotidian care citeaza surse din Romania, cu dorinta Iranului de a deveni o putere nucleara.
Pretios pentru teroristi
Dupa cum se stie, saptamana trecuta, vamesii bulgari au descoperit intr-un vehicul care urma sa ajunga in Romania 3,5 kilograme de hafniu, metal ce poate fi utilizat in procesul de imbogatire a uraniului, dar care poate fi folosit in fabricarea de bombe radiologice. Potrivit generalului Veleri Petrov, seful politiei bulgare, hafniul confiscat la Ruse era destinat mafiei romanesti care are legaturi cu Orientul Mijlociu.
Hafniul este foarte cautat de teroristii din Orientul Mijlociu datorita capacitatii sale de a fi transformat intr-un explozibil foarte puternic. Materialul este foarte dificil de tratat, iar Bulgaria nu dispune de tehnologia necesara producerii de hafniu, au mai declarat oficialii Politiei din Bulgaria, care au adaugat ca originea elementului nu este cunoscuta.
Eliberarea romanilor, o situatie ingrijoratoare
Hafniul a fost gasit intr-un autoturism condus de un bulgar, dar in care se mai aflau si trei cetateni romani, acestia fiind imediat retinuti. Romanii au fost eliberati insa dupa ce soferul bulgar al vehiculului respectiv a recunoscut ca hafniul ii apartinea. Referindu-se la acest aspect, cotidianul The Sunday Herald precizeaza ca eliberarea brusca a celor trei romani ridica ingrijorari privitoare la puterea financiara si influenta mafiilor, precum si la legendara coruptie din cadrul fortelor de politie din Balcani. In ceea ce priveste Romania, coruptia este deja institutionalizata, iar crima organizata, in mare parte controlata de un sindicat condus de sirieni, isi face simtita influenta chiar si in cele mai inalte cercuri ale tarii, mai scrie The Sunday Herald.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.