HBO va propune, de la orele 20.00, comedia romantica "Ce-si doreste o fata" (What a Girl Wants, SUA 2003). Daphne (Amanda Bynes), o americanca de 17 ani cu un spirit liber, crescuta de la fel de libertina sa mama, pleaca in Anglia pentru a relua rela
HBO va propune, de la orele 20.00, comedia romantica "Ce-si doreste o fata" (What a Girl Wants, SUA 2003). Daphne (Amanda Bynes), o americanca de 17 ani cu un spirit liber, crescuta de la fel de libertina sa mama, pleaca in Anglia pentru a relua relatiile cu tatal sau (Colin Firth), care se dovedeste a fi o figura politica proeminenta. Daphne trebuie sa incerce sa se adapteze rigidei etichete sociale impuse de statutul si de perceptele tatalui sau. In timp ce se straduieste sa-si cunoasca parintele si sa faca fata geloziei surorii sale, Daphne se lupta sa-si mentina propria identitate.
De la orele 22.00, puteti urmari, tot la HBO, exceptionalul thriller "Satul" (SUA, 2004), care are in rolurile principale actori de prima mana precum Sigourney Weaver, Adrien Brody sau Joaquin Phoenix. Viata tihnita a locuitorilor nu este decat o iluzie. Satul este amenintat de creaturile despre care oamenii nu indraznesc sa vorbeasca nici in soapta, la care se refera ca fiind "Acei despre care nu vorbim". Teama inconjoara satul ca o cingatoare ce se strange mereu. Nimeni nu indrazneste sa se aventureze spre padure, acolo unde pericolul e permanent. In ciuda sfaturilor de la batrani si prieteni, un tanar curajos, Lucius Hunt (Joaquin Phoenix) arde de nerabdare sa paseasca pe taramul interzis. Numai ca intrarea lui pe taramul advers va declansa reactii diverse. Teroarea se impleteste cu dragostea, iar finalul, cand protagonistei oarbe si spectatorului li se reveleaza adevarul, este, chiar daca previzibil, cu totul neobisnuit.
Satira "Barton Fink", programat de la orele 22.00, este filmul serii la National TV. Hollywood, anii '40. Un scriitor (John Turturro) din New York soseste in cetatea visurilor - Hollywood. Angajat sa scrie un scenariu, el descopera treptat raiul, dar si infernul hollywoodian. Destinul ii va fi marcat de un vecin misterios, care il va ajuta sa scape dintr-o mare incurcatura - o crima. Pelicula a fost nominalizata la Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar (Michael Lerner), cea mai buna scenografie si cele mai bune costume.
Palme d'Or - Cannes, 1991, pentru: cea mai buna regie - Joel Coen; cel mai bun actor in rol principaL - John Turturo. Premiul David Di Donatello - Italia, pentru cel mai bun actor strain - John Turturo. Nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun rol secundar - John Goodman.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.