Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, declarata de Consiliul Europei, Institutul Goethe si Ambasada Republicii Federale Germania din Bucuresti, organizeaza o zi a limbii germane la Institutul Goethe din Bucuresti.
Manifestarea, aflata sub motto
Cu ocazia Zilei Europene a Limbilor, declarata de Consiliul Europei, Institutul Goethe si Ambasada Republicii Federale Germania din Bucuresti, organizeaza o zi a limbii germane la Institutul Goethe din Bucuresti.
Manifestarea, aflata sub motto-ul: "De ce iubim limba germana", va fi organizata luni 26 septembrie intre orele 15.00 - 20.00, se mentioneaza in comunicatul transmis de Ambasada.
Ziua limbii germane arata in cadrul unui program informativ si atractiv ce perspective si sanse pentru studiu si profesie ofera invatarea limbii germane.
In programul evenimentului, organizatorii au inclus un podium de discutii sub genericul "Darum Deutsch! - De ce iubim limba germana", in cadrul caruia vor fi prezente personalitati cunoscute din domeniile politic, economic, stiintific si cultural. Printre participantii la aceste discutii se numara ambasadorul Republicii Federale Germania, domnul Wilfried Gruber, domnul Klaus Johannis, domnul Mircea Babes, domnul Emil Hurezeanu si domnul Victor Scoradet.
Un alt eveniment asteptat este lectura pe care o va sustine cunoscutul scriitor transilvanean Eginald Schlattner din noul sau roman "Das Klavier im Nebel" (Pianul in ceata).
Momentul muzical al serii este sustinut de trupa romaneasca "Ricochée", care interpreteaza muzica rock in limba germana.
In afara de aceasta, se organizeaza pentru cei prezenti la Ziua limbii germane un concurs ale caror mari premii vor consta in cursuri de limba germana la Institutul Goethe si Casa de cultura Friedrich Schiller. Ideea acestui concurs s-a nascut si din faptul ca, pentru Romania, Germania constituie cel de-al doilea partener insemnat de afaceri si unul dintre cei mai importanti investitori. Tot mai multe firme germane se stabilesc in Romania si sunt in cautarea unor colaboratori calificati care sa aiba cunostinte de limba germana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.