Calendarul politic de ieri a fost dat peste cap de o initiativa personala a presedintelui. Ieri dimineata, premierul Tariceanu a convocat sedinta Comitetului pentru Inundatii, pe care a prezidat-o si a luat o serie de decizii privind combaterea furie
Calendarul politic de ieri a fost dat peste cap de o initiativa personala a presedintelui. Ieri dimineata, premierul Tariceanu a convocat sedinta Comitetului pentru Inundatii, pe care a prezidat-o si a luat o serie de decizii privind combaterea furiei apelor. Ulterior s-a intalnit, alaturi de PNL, cu presedintele Traian Basescu in cadrul consultarilor programate. Discutiile au fost tensionate si nu s-au finalizat cu nici o declaratie publica. Surse din PNL afirma ca presedintele le-a reprosat liberalilor faptul ca nu au inaintat in reforma spitalelor, nu au reglementat modul de distribuire privata a energiei electrice si ca, in general, nu respecta programul de guvernare. Liberalii, la randul lor, l-au anuntat pe Basescu de faptul ca nu sustin deloc initiativa lui privind Parlamentul unicameral si ca ar fi de acord, eventual, cu o reducere a numarului de parlamentari cu maximum 15 la suta.
Dupa intalnire, premierul a plecat la Bratislava, la Congresul Liberal Democratilor Europeni. La ora 17.00 Traian Basescu a convocat la o noua sedinta a Comitetului pentru Inundatii ale carui lucrari le-a a prezidat in absenta premierului. Comitetul este format preponderent din ministri PD, existand totusi si doi liberali, Gheorghe Flutur si Razvan Ungureanu, cunoscuti ca adversari ai premierului.
Gestul presedintelui reprezinta o crunta lovitura data lui Calin Popescu Tariceanu. Astfel, seful statului "i-a batut obrazul" pentru faptul ca a plecat din tara in conditiile in care Romania este sub ape. Mai mult, Basescu a vrut sa demonstreze astfel ca este mai responsabil decat premierul, implicandu-se personal in strategia contra inundatiilor. in mod normal, locul lui Tariceanu ar fi trebuit luat de un vicepremier.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.