Actorii Tim Roth, Alexandra Maria Lara si Bruno Ganz vor juca in filmul "Tinerete fara tinerete" pe care Francis Ford Coppola il va realiza in aceasta toamna in Romania, dupa nuvela cu acelasi nume a lui Mircea Eliade, informeaza publicatia Variety i
Actorii Tim Roth, Alexandra Maria Lara si Bruno Ganz vor juca in filmul "Tinerete fara tinerete" pe care Francis Ford Coppola il va realiza in aceasta toamna in Romania, dupa nuvela cu acelasi nume a lui Mircea Eliade, informeaza publicatia Variety in editia sa electronica. Din distributie mai fac parte actorii romani Marcel Iures, Adrian Pintea si Dorina Lazar. Filmul va insemna intoarcerea la regie a autorului "Nasului" dupa o pauza de opt ani. Coppola a scris si scenariul productiei cu buget redus. Actiunea filmului se petrece in perioada anilor 1880-1955. Transformat intr-un fugar, personajul central - un profesor a carui viata se schimba dupa o intamplare uluitoare in anii de dinaintea celui de-al doilea Razboi Mondial - este urmarit in locuri indepartate din Romania, Elvetia, Malta si India, potrivit sursei citate. Producatorii executivi ai filmului sunt Fred Roos si Anahid Nazarian. Tim Roth, in varsta de 44 de ani, a jucat in filme precum "Reservoir Dogs", "Pulp Fiction" - regia Quentin Tarantino, "Everyone Says I Love You" - Woody Allen si "Planeta maimutelor" - Tim Burton. De asemenea, el a avut un rol principal in "Heart of Darkness", o adaptare pentru televiziune a filmului lui Francis Ford Coppola "Apocalypse Now". Tanara Alexandra Maria Lara, una dintre cele mai apreciate actrite din Germania dupa "Der Untergang", se va intoarce in tara natala sa lucreze cu Coppola dupa ce in iarna a filmat tot la Bucuresti "Offset", o co-productie europeana cu un scenariu de Cristi Puiu si Razvan Radulescu. Interpretul lui Adolf Hitler din "Der Untergang"/"Caderea", Bruno Ganz, va veni si el in Romania pentru "Tinerete...". Actorul in varsta de 64 de ani a jucat in peste 80 de filme pentru marele si micul ecran, lucrand cu regizori precum Wim Wenders ("The Wings of Desire"), Eric Rohmer ("The Marquise of O..."), Werner Herzog ("Nosferatu") si Alain Tanner ("In the White City"). (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.