Autoritatile au instituit starea de alerta in 15 localitati din judetul Ilfov, din cauza precipitatiilor abundente inregistrate in noaptea de joi spre vineri, masura care le permite sa ii evacueze fortat pe localnici din propriile case, in cazul in c
Autoritatile au instituit starea de alerta in 15 localitati din judetul Ilfov, din cauza precipitatiilor abundente inregistrate in noaptea de joi spre vineri, masura care le permite sa ii evacueze fortat pe localnici din propriile case, in cazul in care debitele apelor vor creste. Potrivit Ministerului Administratiei si Internelor, in urma unei sedinte a Comitetului de urgenta s-a stabilit sa fie declansata masura respectiva in localitati printre care Buftea, Chitila, Mogosoaia, Dragomiresti, Domnesti, Bragadiru, Jilava, 1 Decembrie, Copaceni, Vidra. Jandarmeria a pregatit deja 28 de camioane pentru evacuarea populatiei, in cazul in care situatia va impune o astfel de masura. Autoritatile au asigurat insa populatia din municipiul Bucuresti ca nu exista motive de panica privind o eventuala revarsare masiva de ape in Capitala, unde precipitatiile vor fi reduse in intensitate pana duminica. In urma precipitatiilor din ultimele ore 71 case au fost distruse si alte 2.152 inundate din 299 localitati, in principal din judetele Dambovita, Constanta, Dolj, Ilfov, Prahova. Trei persoane au decedat si alte doua sunt date disparute in urma acumularilor de apa cazute de pe versanti la Costinesti. A fost inchisa circulatia pe anumite sectoare ale drumurilor nationale Bucuresti - Urziceni (la Movilita si Cosereni), Barbulesti-Urziceni, Constanta-Mangalia (la Tuzla), Bucuresti-Alexandria (la Dragasani), Ramnicu Sarat - Braila si Bucuresti - Giurgiu (la Adunatii Copaceni).
Autoritatile au restrictionat circulatia si pe zece linii de cale ferata, printre care Ploiesti Sud - Urziceni (la Ialomita), Bucuresti - Galati (la Dridu), Constanta - Mangalia (la Eforie Nord) si Bucuresti - Pitesti (la Ciocanesti).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.