Selectionerul Victor Piturca a anuntat ieri "stranierii" convocati pentru meciul cu Finlanda, programat pe 8 octombrie, de la ora 17, pe Stadionul "Olympic" din Helsinki, in preliminariile CM 2006, grupa 1, marea noutate fiind revenirea lui Laurentiu
Selectionerul Victor Piturca a anuntat ieri "stranierii" convocati pentru meciul cu Finlanda, programat pe 8 octombrie, de la ora 17, pe Stadionul "Olympic" din Helsinki, in preliminariile CM 2006, grupa 1, marea noutate fiind revenirea lui Laurentiu Rosu, golgeterul din Segunda Division (patru reusite in patru etape). Rosu ar putea juca din nou pentru Nationala dupa trei ani si sapte luni, ultima sa aparitie in randul "tricolorilor" fiind cea din 13 februarie 2002, de la meciul amical Franta - Romania, scor 2-1, disputat la Paris. Rosu a fost unul dintre preferatii lui Piturca, atat la Nationala de tineret, calificata pentru turneul final al CE din 1998 (organizat chiar la Bucuresti), cat si la Nationala mare, in primul mandat (1998-1999) al actualului selectioner. Din motive de siguranta, telegramele au fost trimise unui lot largit de jucatori, deoarece pana in ziua convocarii (3 octombrie, ora 12, la Centrul National si Academia de Fotbal Mogosoaia), pot interveni diverse probleme precum accidentari, lipsa formei sportive sau a jocurilor oficiale. Cu trei zile inaintea reunirii, pe 30 septembrie, vor fi expediate telegrame de confirmare a prezentei pe adresa cluburilor la care sunt legitimati fotbalistii respectivi.
Cei zece jucatori convocati de Piturca sunt urmatorii: Bogdan Lobont (Ajax Amsterdam) - portar, Cosmin Contra (Getafe CF), Flavius Stoican, Razvan Rat (ambii de la Sahtar Donetk), Adrian Iencsi (Spartak Moscova), Pompiliu Stoica (FC Moscova) - fundasi, Razvan Cocis (Serif Tiraspol), Laurentiu Rosu (Recreativo Huelva), Florin Cernat (Dinamo Kiev) - mijlocasi, Adrian Mutu (Juventus Torino) - atacant. La randul sau, antrenorul echipei nationale de tineret a Romaniei, Florin Marin, a anuntat numele "stranierilor" convocati pentru meciul cu reprezentativa similara a Finlandei, care va avea loc pe 7 octombrie, de la ora 19, la Valkeakoski. Acestia sunt portarul Sebastian Hutan, mijlocasul George Florescu (ambii de la Serif Tiraspol) si atacantul Claudiu Keseru (FC Nantes). Reunirea lotului de tineret este programata pe 3 octombrie, la ora 11, la Casa Fotbalului. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.