Raportul Comisiei parlamentare pentru controlul activitatii SRI apreciaza ca activitatea Serviciului in 2004 a fost buna in proportie de 85%, dar au existat si unele deficiente, a afirmat ieri presedintele Comisiei, liberalul Radu Stroe. "Noi am avut
Raportul Comisiei parlamentare pentru controlul activitatii SRI apreciaza ca activitatea Serviciului in 2004 a fost buna in proportie de 85%, dar au existat si unele deficiente, a afirmat ieri presedintele Comisiei, liberalul Radu Stroe. "Noi am avut o apreciere buna a activitatii SRI, pe alocuri foarte buna si daca as vorbi despre un procent de eficienta, acesta ar fi de 85 la suta. Sigur ca in cadrul raportului noi am constatat si o serie de deficiente, nici nu era posibil sa nu se intample altfel. Exista incoerenta in politica de resurse umane, blocaje de mentalitate. E natural sa fie asa si noi speram sa eradicam aceste probleme, dar nu dintr-o data. Prin urmare, eu cred ca este nedreapta maniera de interpretare si catalogare a raportului de catre altii", a declarat Stroe, citat de Mediafax. Deputatul PSD Gabriel Oprea, membru al Comisiei, este de parere ca activitatea Serviciului a fost una "buna si foarte buna". "Concluzia generala a Comisiei de control parlamentar asupra activitatii Serviciului Roman de Informatii confirma producerea unor schimbari consistente in activitatea de ansamblu a SRI. Activitatea Serviciului a fost catalogata ca fiind buna si foarte buna", a spus Oprea. El a precizat ca SRI se afla in etapa de finalizare a reformei obiectivelor strategice, de modernizare si perfectionare a structurilor, metodele si activitatile de ansamblu fiind realizate integral. "Vreau sa evidentiez o reala crestere a volumului si calitatii informatiilor destinate prevenirii si inlaturarii amenintarilor la adresa securitatii nationale, in principal cele privind fenomenul terorismului, contraspionajului, dar mai ales cele privind disfunctiile si vulnerabilitatile din domeniul social si economic. Per ansamblu, activitatea a fost, repet, una buna", a mai spus Oprea. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.