Preturile la cazare pe litoral, in sezonul estival 2006, vor fi majorate cu pana la 8% fata de vara 2005, la hotelurile de trei si patru stele, considera reprezentantii companiilor prezente la Bursa de Turism care se desfasoara in perioada 21 -24 sep
Preturile la cazare pe litoral, in sezonul estival 2006, vor fi majorate cu pana la 8% fata de vara 2005, la hotelurile de trei si patru stele, considera reprezentantii companiilor prezente la Bursa de Turism care se desfasoara in perioada 21 -24 septembrie la Mamaia, transmite Mediafax. Potrivit presedintelui Asociatiei Nationale a Agentiilor din Turism (ANAT), Lucia Morariu, in extrasezon, respectiv sfarsitul lunii mai - inceputul lunii iunie si sfarsit de august - inceput de septembrie, tarifele pe litoralul romanesc vor fi reduse fata de 2005. Pe de alta parte, participantii la Bursa afirma ca hotelurile cu grad mediu si scazut de confort, care au practicat in acest an tarife mari, care le-au scos de pe piata, intentioneaza sa mentina preturile din acest sezon si pentru anul viitor.
Pe de alta parte, reprezentantii ANAT, cei ai Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) si ai Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta vor solicita autoritatilor centrale tranferarea Autoritatii Nationale pentru Turism de sub tutela Ministerului Transporturilor in subordinea primului-ministru. "Sper ca anul 2006 sa fie mai bun decat 2005, avand invedere ca anul 2004 a fost anul de referinta pentru litoralul romanesc dupa 1989. Am sperat ca anul acesta sa avem aceleasi realizari cu cele din 2004, dar din cauza inundatiilor am avut la un moment dat pe litoralul romanesc o situatie dramatica, cu o scadere de peste 30% a prezentei turistilor. In ultima parte a sezonului s-a constatat o revenire si s-a ajuns, in final, la un grad de ocupare care s-a apropiat de anul 2004, dar nu l-a egalat", a precizat presedintele FPTR, Daniel Vasilescu.
Reprezentantii Federatiei au afirmat ca pe litoral exista probleme uneori la anumite hoteluri legate de raportul calitate - pret si ca este nevoie de imbunatatirea ofertei. La Bursa de Turism participa 250 de societati, hoteluri si agentii, un numar inferior estimarilor organizatorilor. (M.C.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.